Formula 1 tekrar İstanbul'a gelecek mi? TOSFED Başkanı açıkladı...

Orhan Gülek
31.03.2022 - 19:36 | Son Güncellenme: 31.03.2022 - 19:42

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi sebebiyle yarış takviminden çıkarılan Soçi Grand Prix'si yerine Türkiye GP'nin yer alıp almayacağıyla ilgili konuştu

Formula 1 tekrar İstanbul'a gelecek mi? TOSFED Başkanı açıkladı...

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, açıklamalarda bulundu. Üçlertoprağı; Ayhan Can Güven, Cem Bölükbaşı ve Formula 1 hakkında bilgiler verdi.

Ayhancan Güven'in tekrar şampiyonluk getireceğini umuyorum

Ayhancan Güven'in çok önemli bir yol açtığını dile getiren Eren Üçlertoprağı, "Bu sene Porsche'nin fabrika takım pilotu oldu. Bu seviyedeki ilk pilotumuz oldu, sezona da zaferle başladı. İnşallah bu yıl devamındaki GT Masters serisinde de ben yürekten kazanacağına ve Ayhancan Güven'in tekrar şampiyonluk getireceğini umuyorum. Belli planladığı başka yarışlar da var yakından takip ve destek ediyor olacağız" diye konuştu.

"Cem Bölükbaşı'nın performansı gayet yerinde"

Eren Üçlertoprağı, Formula 2'de mücadele eden Cem Bölükbaşı'nın bu seviyede yarışan ilk pilot olduğunu hatırlatarak, "Sanaldan gerçeğe gelince de bir takım zorluklar var. Bunun da ana etkeni otomobile alışmak. Biz hem Bahreyn hem de Suudi Arabistan Cidde yarışlarında oradaydık. Maalesef Cidde'de büyük bir sıkıntı yaşadı. Biraz da pistin azizliğinden diyebileceğimiz. FIA da kontrol amaçlı yarışmasına izin vermedi, doğru karardı nispeten. Ama Cem'in otomobile alışması biraz daha zaman alacaktır. Şu anki performansı da gayet yerinde. Kendisinden çok daha tecrübeli rakiplerine karşı çok iyi sonuçlar elde ediyor. İlk yarışta temas olmasaydı 11'inci bitirecekti. İlk yarış için de hiç fena değil, çok başarılı. Ben kilometre yaptıkça, otomobile alıştıkça Cem'i yukarılardaki sıralarda göreceğimize yürekten inanıyorum" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Formula 1'e dev gelir! Las Vegas, 2023'te takvimde...
Habere Git

Formula 1, ciddi rakamlar talep ediyor

Dünyanın en önemli motorsporları organizasyonu Formula 1 takviminde eylül ayının 3. haftasındaki yarışın boşta olduğunu dile getiren Eren Üçlertoprağı, "Lojistik olarak baktığınızda da en makul yer biz görünüyoruz. Soçi ile aynı mesafedeyiz onlara göre. Dolayısıyla bir opsiyon olursa biz bunu devletimizden aldığımız güçle takip ediyor olacağız. Ama biliyorsunuz Formula 1 artık pandemi koşullarından çıktığı için ciddi rakamlar talep ediyor. Bu rakamların da uygun bulunması, devletimiz tarafından karşılanması durumunda memnuniyetle biz bu işin takibini yaparız" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler