Formula 1, tekrardan İstanbul'da

Orhan Gülek
28.04.2021 - 18:34 | Son Güncellenme: 28.04.2021 - 21:21

Son dakika Formula 1 haberleri... 2021 sezonu başında takviminde Türkiye'ye yer vermeyen Formula 1, Kanada GP yerine Türkiye'nin eklendiğini açıkladı.

Formula 1, tekrardan İstanbul'da

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR 

Formula 1, 2021 yılında yeniden Türkiye'ye geliyor.

Formula 1, 11-13 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Kanada GP'nin iptal edildiğini ve yerine Türkiye GP'nin dahil edildiğini açıkladı.

Kanada Grand Prix'si yine iptal edildi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle geçen sezon iptal edilen Kanada Grand Prix'si, bu yılda tekrardan iptal edildi. Formula 1 yönetimi ise 6 Haziran'da Bakü'de düzenlenecek olan Grand Prix sonrası en uygun adayın Türkiye olmasında karar kıldı.

Formula 1 yönetiminden yapılan açıklamada 11-13 Haziran tarihleri arasında İstanbul Park'la anlaştığını açıkladı.

2021 Türkiye Grand Prix, seyircili mi olacak?

Geçen sezon 9 yıl aradan sonra Türkiye'ye dönüş yapan ve koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz düzenlenen Türkiye Grand Prix, bu sezonda seyircili olup olmayacağı, pandeminin seyrine göre belirlenecek.

Konuyla ilgili İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, şu ifadeleri kullandı:

"Kısa sürede biletleri satışa çıkarmayı planlıyoruz"

"Halkımızın ve misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını çok istiyoruz. Devletimizin aldığı pandemi önlemleri sayesinde en kısa sürede biletleri satışa çıkarmayı planlıyoruz"

Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali ise Türkiye'nin yeniden 2021 sezonu takvimine eklenmesiyle ilgili şöyle konuştu:

"Türkiye'nin yeniden takvime gireceğini açıklamaktan büyük heyecan duyuyorum"

"Bu sezon Kanada'ya gidemeyecek olmak büyük hayal kırıklığına neden olsa da, geçen sezonki inanılmaz yarıştan sonra Türkiye'nin yeniden takvime gireceğini açıklamaktan büyük heyecan duyuyorum. Tüm taraftarlarımızın sezonun dramatik başlangıcından ötürü heyecanlı olduğunu biliyorum ve Türkiye, pist üstünde harika mücadelelerin olduğu muhteşem bir pist."

Geçen yıl Türkiye Grand Prix, sezona damga vurmuştu

Geçen sezon 9 yıl aradan sonra Türkiye'ye dönen Formula 1, nefesleri kesmişti. Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sini, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazanmış ve efsane sürücü damalı bayrağı ilk sırada görerek sezonun bitimine 3 etap kala kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan etmişti.

2020 Türkiye GP, sezonun en iyi yarışı seçildi

Formula 1'de 2020 sezonunun en iyi yarışı, Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton'ın şampiyonluğu garantilediği Türkiye Grand Prix'si seçildi.

F1'de 2020 sezonunun en iyi 5 yarışı 

  1. Türkiye Grand Prix
  2. İtalya Grand Prix 
  3. Sakhir Grand Prix
  4. Avusturya Grand Prix
  5. Toskana Grand Prix 

İşte Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın 2020 Türkiye GP'de 7. şampiyonluğuna ulaştığı an

Senin için hazırladığımız haberler