Formula 1 yarışlarını kim anlatacak? İşte yeni sezonun spikeri...

Orhan Gülek
27.02.2024 - 17:57 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 18:26

Formula 1'de 2024 sezonundan itibaren yayın haklarını alan beIN Sports'un F1 yarışlarının anlatımı için Serhan Acar yerine Gökhan Telkenar ile anlaştığı iddia ediliyor. Peki Gökhan Telkenar kimdir? İşte tüm detaylar

Formula 1 yarışlarını kim anlatacak? İşte yeni sezonun spikeri...

AJANSSPOR - HABER

Uzun yıllar boyunca S Sport'ta yayınlanan Formula 1'in yeni adresi beIN Sports oldu. Formula 1 sevenlerinin yıllardır yarış anlatımına aşina olduğu Serhan Acar'ın yarışları anlatması konusunda beklentileri vardı. beIN SPORTS’ta Formula 1 yarışlarını kimin anlatacağı belli oldu.

Formula 1 yarışlarını Gökhan Telkenar anlatacak

Sosyal medyada Türkiye'nin en çok takip edilen Formula 1 hesaplarından olan Tutkumuz F1, Formula 1 anlatımını gerçekleştirecek kişiyi duyurdu. Buna göre Formula 1 yarışlarını Gökhan Telkenar anlatacak.

Formula 1'in yayınında değişiklik

Yeni sezonda Formula 1'in yeni yayıncısı bazı değişiklikler yapmaya karar verdi. Tutkumuz F1'in yaptığı açıklamaya göre bu değişiklikler şöyle olacak;

  • Yarış anlatımında iki kişi olacak. 
  • Formula 1'e ve diğer serilere dair program ele alınacak. 
  • İçerik desteği için bazı transferler de gerçekleştirildi. 
  • Yayın planlaması ise resmi duyuru sonrasında netleşecek.
İlgini Çekebilir
Formula 1'de 2024 test sonrası takımların analizi! Red Bull, Ferrari, Mercedes...
Habere Git

Peki Gökhan Telkenar kimdir?

1967'de Ankara doğan Gökhan Telkenar, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezın oldu. Telkenar, 1985 yılında TRT’de Haber-Program Spikerliğine başladı. Trabzon, İzmir ve Ankara Radyolarındaki görevinin ardından, Haber Dairesi Başkanlığı nezninde ana haber spikerliği, redaktör ve spor spikerliği yaptı. O dönemde Spor Stüdyosu, 7 metre, Spor Panorama, 2.Lig Dosyası, Telesmaç gibi sayısız program sundu. TRT’de görevde kaldığı 12 yıl boyunca Avrupa Futbol ve Dünya Futbol Şampiyonaları ile Olimpiyat Oyunlarında bizzat görevlendirildi.

Gökhan Telkenar'ın motor sporları geçmişi

Gökhan Telkenar, 1990 – 1994 yılları arasında kurucusu olduğu EOSK Ege Otomobil Sporları Kulübü ile Türkiye Rally Şampiyonalarında İbrahim KANÇEŞME ve Kuvvet ERİM’in Co-Pilotluğunu yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler