Formula 1'de 2025 sezonunun gridi belli oluyor! İşte boş olan koltuklar

Furkan Sönmez
07.06.2024 - 19:43 | Son Güncellenme: 07.06.2024 - 20:07

Formula 1'de son zamanlarda birçok takım bazı pilotlarıyla sözleşme imzalarken bazıları ise pilotlarına veda etti. 2025 gridi yavaş yavaş şekillendi. Detaylar.

Formula 1'de 2025 sezonunun gridi belli oluyor! İşte boş olan koltuklar

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de birçok pilotun sözleşmesi bu sezon sona erecek ve bazı pilotlar gridde kendilerine koltuk bulmaya çalışacak. 2024 Formula 1 sezonunda gridin neredeyse yarısı koltuk bulma savaşına girecek.

Red Bull koltuğunu kapattı

Red Bull, gelecek 2 sezonda da Max Verstappen ve Sergio Perez ikilisiyle devam edileceğini açıkladı. Hollandalı pilot Verstappen'in sözleşmesi 2028 yılına dek devam ederken, bu sezon sözleşmesi sona erecek olan Sergio Perez'le 2 yıllık yeni sözleşme imzalandı.

Mercedes Russell'ın yanına pilot arıyor

1 Şubat 2024 tarihinde Lewis Hamilton'ın Ferrari'ye transfer olma duyurusunun ardından Mercedes, 2025 sezonda ayrılacak olan deneyimli pilotun yerine yeni bir pilot arıyor. George Russell'la sözleşmesi devam eden Mercedes, henüz hiçbir pilotla anlaşma sağlamazken iddialara göre 17 yaşındaki genç pilot Antonelli gelecek sezon Alman ekip için mücadele edecek.

Ferrari'de kadro hazır heyecan yüksek

Ferrari, 2025 sezonunda Charles Leclerc ve Lewis Hamilton ikilisiyle yoluna devam edecek. Mercedes'ten kadroya katılan 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton'la çok yıllı sözleşme imzalayan Tifosiler, Carlos Sainz ile yolların ayrıldığını açıkladı.

McLaren'in geleceği çok açık

Belki de Formula 1 takımları arasında en genç ve en şaşaalı pilot ikilisine sahip olan takım McLaren. Lando Norris ve Oscar Piastri gibi iki genç yeteneğe sahip olan McLaren'de Norris, Miami GP'de kariyerinin ilk zaferini almıştı. 2025 sezonunda da bu iki genç pilotla yoluna devam edecek olan McLaren, bu sezona güçlü bir giriş yaptı.

Aston Martin'de belirsizlik var

Fernando Alonso ile geçen aylarda 2 yıllık sözleşme imzalayan Aston Martin'de Lance Stroll belirsizliği devam ediyor. Aston Martin F1 takımının sahibi olan Lawrence Stroll, oğlu Lance Stroll'ün sözleşme detaylarını medyaya açıklamadı. F1 medyasına göre Stroll'ün sözleşmesi bilinmiyor ayrıca Kanadalı pilotun ömürlük sözleşmeye sahip olduğu iddia edildi.

Alpine'de pilotların durumu belirsiz

Alpine takımında Pierre Gasly ve Esteban Ocon'un sözleşmeleri 2024 sezonunun sonunda resmen sona erecek. Geçmiş günlerde Alpine, Esteban Ocon ile devam edilmeyeceğini ve sözleşmesinin yenilenmeyeceğini açıkladı. Pierre Gasly ile ilgili bir açıklama yapmayan Alpine'de şu an resmen 1 koltuk boşa çıktı.

Williams'ta Albon devam edecek

Williams, sezon başında Logan Sargeant'ın sözleşmesini 1 sene daha uzattı. Genç pilotun bu sezonda kayda değer bir performans sergileyememesi onu 2025 yılında gridin dışına atacak. Alex Albon'la sözleşmesi devam eden Williams'ta da şu an 1 koltuk boşa çıkacak.

RB'de Ricciardo ve Tsunoda tehlikede

Bu sezon AlphaTauri isminden Visa CashApp RB ismine geçen takım, iki pilotuyla henüz yeni sözleşme imzalamadı. Daniel Ricciardo ve Yuki Tsunoda'nın sözleşmeleri birçok pilot gibi sezon sonunda sona erecek ve iki pilotun gelecek sezon Formula 1'de olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. 

Sauber yeni sezona yeni pilotlarla gelecek

Alfa Romeo adıyla bilinen ve RB gibi bu sezon isim değişikliğine giden Kick Sauber'de, 2025 sezonunun pilot kadrosu şekilleniyor. Guanyu Zhou ve Valtteri Bottas'ın sözleşmeleri sezon sonunda sona erecek. Kick Sauber, 2024 sezonu bitmeden şu anda Haas pilotu Nico Hulkenberg ile anlaşmaya vardı. Hulkenberg ile çok yıllı sözleşme imzalayan Sauber, tecrübeli pilotun yanına gelecek pilotu henüz açıklamadı.

Haas'da çift koltuk boşa çıkacak

Haas takımında Nico Hulkenberg sözleşmesinin bitimiyle birlikte yeni sezonda Kick Sauber takımı adına yarışacak. Haas takımının bir diğer pilotu Kevin Magnussen'in de sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Gridin en yavaş araçlarından birine sahip olan takımda Magnussen'in geleceği belirsizken, iddialara göre Ferrari'nin akademi pilotu Ollie Bearman gelecek sezon Haas'da yarışacak.

Senin için hazırladığımız haberler