Formula 1'de Alfa Romeo, yeni aracını görücüye çıkardı!

22.02.2021 - 17:46 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 18:19

Alfa Romeo'nun 2021 Formula 1 sezonunda kullanacağı C41 aracı, bugün resmen görücüye çıktı. Peki İsviçre merkezli takım olan Alfa Romeo, yeni aracında ne tür değişiklikler yaptı, hangi motoru kullanacak, takım pilotu Kimi Raikkonen, yeni araç hakkında ne söyledi? Tüm detaylar yazımızda...

 Formula 1'de Alfa Romeo, yeni aracını görücüye çıkardı!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR 

Formula 1'de 2020 sezonunu 8.sırada bitirerek hayal kırıklığı yaşayan Alfa Romeo, sezon başından itibaren galibiyet mücadelesi vermeyi umduğu C41'i tanıttı. Böylece Alfa Romeo, AlphaTauri ve McLaren'ın ardından yeni aracına dair görüntüleri yayınlayan 3. ekip oldu.

F1 pilotları Kimi Raikkonen ve Antonio Giovinazzi ile yola devam kararı alan Alfa Romeo Racing takımı, yeni sezondan umutlu.

İsviçre merkezli takım olan Alfa Romeo, Sauber F1 takımı işbirliğiyle birlikte yeni aracında renk düzeninde değişikliğine gitmedi. Ancak İsviçre takımı, tasarım olarak geçen yıldan çok farklı. 

Taban kısmında değişikliğe gidildi

PKN Orlen isim sponsorluğunda Ferrari motoru kullanmaya devam edecek olan Alfa Romeo, bu sezon dizayn olarak "dar burun" konseptini tercih etti.

"Yeni bir aracı ilk kez görmek her zaman harikadır"

Tanıtım sonrası Alfa Romeo takım pilotu Kimi Raikkonen, açıklamalarda bulundu.

Fin pilot Raikkonen, "Aracı bugün tanıttık ve bir aydan kısa bir süre sonra da test edeceğiz. Yeni sezon gerçekten hızlı şekilde yaklaşıyor. Yeni bir aracı ilk kez görmek her zaman harikadır. Bu sezon öncesinde kurallarda bazı değişiklikler yaşandı. Bu yüzden bizi bazı belirsizlikler bekliyor. Ne şekilde gelişeceğini göreceğiz. Umarım geçen yıla göre daha iyi pozisyonlar için savaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan film çekimi kapsamında Cuma günü piste çıkacak olan C41 aracını ilk olarak Kimi Raikkonen kullanacak.

İşte F1 takımların yeni sezonda yarışacağı araçların tanıtım tarihleri

16 Şubat McLaren

19 Şubat AlphaTauri

22 Şubat Alfa Romeo

2 Mart Mercedes

2 Mart Alpine-Renault

3 Mart Aston Martin

5 Mart Williams

10 Mart Ferrari

23 Şubat Red Bull

? Haas

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler