Formula 1'de art arda 3 yarış haftası! Bu haftaki durak: İspanya GP

Furkan Sönmez
20.06.2024 - 15:12 | Son Güncellenme: 20.06.2024 - 15:27

2024 Formula 1 sezonunda peş peşe 3 hafta yarış düzenlenecek. Pilotlar, bu hafta sonu İspanya'nın Barcelona kentine konuk olacak. İşte tüm detaylar...

Formula 1'de art arda 3 yarış haftası! Bu haftaki durak: İspanya GP

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımları bu sezon İspanya'nın Barcelona şehrine konuk oluyor. 3 antrenman seansının olacağı İspanya GP, 21 Haziran saat 14:30'da 1. Antrenman Seansı ile start alacak.

İspanya GP hafta sonu takvimi

İspanya GP, ne zaman başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak işte tüm detaylar:

21 Haziran Cuma

1. Antrenman Seansı: 14:30 F1 TV /  beIN SPORTS 4 (Türkçe)
2. Antrenman Seansı: 18:00 F1 TV / beIN SPORTS 4 (Türkçe)

22 Haziran Cumartesi

3. Antrenman Seansı: 13:30 F1 TV / beIN SPORTS 4 (Türkçe)
Sıralama Seansı: 17:00 F1 TV / beIN SPORTS 4 (Türkçe)

23 Haziran Pazar

Yarış: 16:00 F1 TV / beIN SPORTS 4 (Türkçe)

Barcelona pisti hakkında bilgiler

1991 yılında kurulan Circuit de Barcelona-Catalunya pisti, 140700 kişilik kapasiteye sahip. 66 tur üzerinden koşulacak olan pistte, tur rekoru 1:16.330'luk dereceyle Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen'e ait. 

İlgini Çekebilir
Formula 1'de takımına en çok zarar veren pilot kim? Hamilton ve Verstappen...
Habere Git

Kanada GP'de ne olmuştu?

En son düzenlenen ve sezonun 9. yarışı olan Kanada GP'de zafere ulaşan isim Max Verstappen oldu. Hollandalı pilot, damalı bayrağı en önde gören isim olurken kendisine podyumda eşlik eden diğer pilotlar ise Lando Norris ve George Russell oldu. Montreal şehrinde düzenlenen yarışta en hızlı tur puanının sahibi ise yarışı 4. sırada yarışı tamamlayan Lewis Hamilton oldu.

Yarışın start anında sorun yaşayan Carlos Sainz ve Charles Leclerc, orta sıralardan en arka sıralara kadar geriledi. Yarışın orta turlarında ilk önce Charles Leclerc motorunda sorun yaşadı ve yarışa devam edemedi. Daha sonra İspanyol pilot Carlos Sainz, spin attı ve çimenlere saplandı. Çimenlerden kurtulmak isteyen Sainz, geri geri giderken Albon'a çarptı ve kendisiyle birlikte Albon'un da yarış dışı kalmasına neden oldu.

Ayrıca, Logan Sargeant ve Sergio Perez'de Kanada GP'de yarış dışı kalan pilotlar kervanına katıldı.

Sergio Perez'in cezası var

Kanada GP'de spin atarak bariyerlere çarpan ve arka kanadının kırılmasına sebebiyet veren Sergio Perez, pite kadar hasarlı arka kanadı ile yola devam ettiği için FIA tarafından 3 sıra grid cezası ile cezalandırılmıştı. Meksikalı pilot, İspanya GP'sinde sıralama turlarında elde ettiği sonucun 3 sıra gerisinden yarışa başlayacak. Tecrübeli isim son iki sıralama turlarında Q1'de elendi.

İlgini Çekebilir
Lewis Hamilton istedi Ferrari onayı verdi! Siyah Ferrari geliyor...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler