"Formula 1'de asla böyle olmayacak"

02.05.2020 - 16:56 | Son Güncellenme: 02.05.2020 - 17:00

"Formula 1'de asla böyle olmayacak"

Formula 1 ekiplerinden Alfa Romeo Racing, Renault, Williams takımlarının eski takım pilotlarından Robert Kubica, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirisü nedeniyle Formula 1'e bir süre ara verilirken, 35 yaşındaki eski pilotu bu aradan sonra Formula 1'de olacak şeyler heyecanlandırıyor.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Kimin daha fazla parası varsa..."

Motorsport.com'a konuşan eski pilot: "Formula 1'de tam eşitlik hiçbir zaman söz olmadı. Salgın döneminden sonra da olacağını sanmıyorum. Günümüzde dengeli bir Formula 1 sporu yaratmaya çalışılmak isteniyor ancak bu çok zor. Formula 1 asla böyle olmayacak. Kimin daha fazla parası varsa onlar daha fazla kolaylığa sahip olacak. Bir takımın harcadığı paranın yarısından fazlasını kesseniz bile sonuncu olmaz. Bahsettiğim şey bu değil. Bu ekiplerde çalışan insanların teknik bilgisi ve deneyimleri en üst seviyede."

"Formula 1 için çok heyecanlıyım"

Eşitlik konusuna değinen Kubica: "Son yıllarda en iyi takımlar tarafından hazırlanan parçaları kullanmak ya da araç tasarımlarında benzerlikler yaşanması moda oldu. Kurallar buna izin veriyorsa bunlar yapılabilir. Sonuçta eşitlik bu. Eşitlik yaratmaya çalışmak doğru, ancak bunu kontrol etmek kolay değil. Formula 1 için çok heyecanlıyım. Salgın döneminden sonra neler olacağını hep birlikte  göreceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler