Formula 1'de Aston Martin takımının yükselişi

Orhan Gülek
28.05.2021 - 22:29 | Son Güncellenme: 28.05.2021 - 23:40

Son dakika Formula 1 haberleri... 60 yıl aradan sonra Formula 1'e geri dönen Aston Martin F1, beklenen performansı Monako GP'de gerçekleştirdi.

Formula 1'de Aston Martin takımının yükselişi

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'e Racing Point takımının yerine dahil olan İngiliz otomobil devi Aston Martin, beklenen performansını geçtiğimiz hafta düzenlenen Monako GP'de gerçekleştirdi.

Alman pilot Sebastian Vettel ve Lance Stroll  ikilisiyle 60 yıl sonra pistlere dönüş yapan Aston Martin F1, Monako GP'de adeta parladı.

İlk defa iki aracıyla puan aldı

Sezonun ilk cadde yarışı olan Monako GP'yi Aston Martin pilotu Sebastian Vettel 5. sırada tamamlarken, Lance Stroll damalı bayrağı 8. sırada gördü. Böylelikle Silverstone merkezli ekip, bu sezon ilk defa iki aracıyla puan barajının içinde yer almış oldu. 

Bu sonuçla birlikte Takımlar Şampiyonası'nda 5. sırada yer alan Aston Martin F1, gelecek yarışlar için de umut verdi.

Amaç; bir fabrika ekibi haline gelmek

Hali hazırda Mercedes motoru kullanan Aston Martin, gelecekte Formula 1'de kalıcı olmak ve fabrika takımına dönüşmek istiyor.

Geçtiğimiz yıl Kanadalı milyarder Lawrence Stroll'un Aston Martin'den büyük bir hisse satın alması, Aston Martin üzerindeki finans akışını da arttırdı.

Hedef; üç yıl içinde galibiyete ulaşmak

Sezon başında Aston Martin takım patronu Otmar Szafnauer, üç yıl içinde galibiyet elde etmek istediklerini ifade etti.. Szafnauer "Amacımız o dönemde ilk üçe girmek ve o kadar rekabetçi olmak. Yarış kazanma şansına sahip olmak ve düzenli olarak podyum için savaşmak" değerlendirmesinde bulundu.

2021 Formula 1 puan durumu

PİLOTLAR KLASMANI

  1.  Max Verstappen (Hollanda): 105 puan
  2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 101
  3. Lando Norris (Büyük Britanya): 56
  4. Valtteri Bottas (Finlandiya): 47
  5. Sergio Perez (Meksika): 44

TAKIMLAR KLASMANI

  1. Red Bull: 149
  2. Mercedes: 148
  3. McLaren: 80
  4. Ferrari: 78
  5. Aston Martin: 19
Senin için hazırladığımız haberler