Formula 1'de transfer! Bearman resmen Haas'ın yeni pilotu oldu...

Furkan Sönmez
04.07.2024 - 12:36 | Son Güncellenme: 04.07.2024 - 12:47

Formula 1 takımlarından Haas, Ferrari akademisinde pilotluk yapan Oliver Bearman'ı 2025 sezonu itibariyle kadrosuna kattığını duyurdu. İşte detaylar...

Formula 1'de transfer! Bearman resmen Haas'ın yeni pilotu oldu...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu sezon padok içi kadar padok dışında yaşanan gelişmelerde sezona damgasını vuruyor. Bu sezon Ferrari adına piste çıkan Oliver Bearman'ın geleceği resmen belli oldu.

Transfer resmen açıklandı

Ferrari genç akademsinde pilotluk yapan ve Haas'ın yedek pilotu olan Oliver Bearman, 2025 sezonu için Haas takımıyla anlaştı. Genç pilot, 2025 sezonu itibariyle Haas tulumuyla artık Formula 1'de yarışacak.

Nico Hulkenberg ayrıldı Bearman geldi

Geçtiğimiz aylarda Haas takımı, tecrübeli pilotları Nico Hulkenberg'in 2025 sezonu için Kick Sauber takımı ile anlaştığını açıkladı. Hulkenberg ile yollarını ayıracak olan Haas, Oliver Bearman'ı bünyelerine kattı. Bir başka pilotları Kevin Magnussen'in sözleşmesi sezon sonunda sona ererken, henüz yeni bir sözleşme imzalanmadı.

İlgini Çekebilir
Avusturya GP: Norris ve Verstappen'in draması! Russell'ın galibiyeti...
Habere Git

Carlos Sainz'ın yerine piste çıktı

Bu sezon Formula 1'de Suudi Arabistan GP'sinde Carlos Sainz'ın apandisit ameliyatı nedeniyle piste çıkan Oliver Bearman, güçlü ve kendinden emin bir yarış sergilemeyi başardı. Genç pilot, yarışı 7. sırada tamamladı ve hanesine 6 puan yazdırmayı başardı. Bu yarıştan sonra Haas ile adı geçen 19 yaşındaki İngiliz pilot, Haas ile resmi sözleşme imzaladı.

"Haas Takımı için F1 pilotu olacağımı söylemek beni gururlandırıyor"

Transferi hakkında açıklamalarda bulunan Ollie Bearman, "Bunun benim için ne kadar önemli olduğunu kelimelere dökmek zor. MoneyGram Haas F1 Takımı için Formula 1 pilotu olacağımı söylemek beni son derece gururlandırıyor. Çocukken hayalini kurduğu şeyi yapabilen az sayıda insandan biri olmak gerçekten inanılmaz bir şey. Gene, Ayao ve Haas'taki herkese bana inandıkları ve takımlarını temsil etmem için bana güvendikleri için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bu hafta sonu antrenmanda piste çıkacak

Oliver Bearman bu hafta sonu Silverstone'da Haas adına antrenman seansına katılacak. Sonrasında Macaristan, Meksika ve Abu Dabi'de de direksiyon başına geçecek.

İlgini Çekebilir
2025 gridi belli oluyor! Stroll ve Gasly sözleşme uzattı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler