Formula 1'de bir ilk! Hamilton ile Mercedes arasında dev sözleşme

02.02.2021 - 23:24 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 23:44

Efsane F1 pilotu Lewis Hamilton, Mercedes takımı ile bu hafta yeni bir sözleşme imzalayacak. Peki Lewis Hamilton, Mercedes ile kaç yıllık bir anlaşma yaptı, sözleşmesindeki önemli madde ne? Tüm detaylar yazımızda....

Formula 1'de bir ilk! Hamilton ile Mercedes arasında dev sözleşme

Orhan GÜLEK- AJANSSPOR

Formula 1'de bu sezon 7. Dünya Şampiyonluğu'nu kazanarak tarihe geçen Lewis Hamilton, takımı Mercedes ile yeni bir sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

AutosportWeb'in özel haberine göre Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton ile Mercedes Petronas takımı büyük oranda anlaştı.

Yer alan haberde resmi imzaların önümüzdeki günlerde imzalanacağı duyurulurken, sözleşme süresinin ise 2+1 yıl olacağı ifade edildi.

Mercedes üzerinde ticari haklara sahip olacak

Öte yandan 7 dünya şampiyonluğu bulunan Hamilton'ın yeni sözleşmeyle birlikte takım üzerinde ticari haklara da sahip olacağı iddia edildi.

2020 Formula 1 sezonu içerisinde Mercedes pilotu Hamilton, F1 pilotluğuna ileride veda ettiğinde, Mercedes'de uzun vadeli ve hatta ömür boyu sürebilecek bir ortaklıkta olmak istediğini dile getirmişti.

Lewis Hamilton, sezonun bitiminde Mercedes'le oturup her iki taraf içinde sağlıklı ve güzel bir karar verebileceği değerlendirmesinde bulunmuştu.

Patronumuz Toto Wolff, farklı biri

Mercedes AMG F1 takımı patronu Toto Wolff’un, dar görüşlü yöneticilerden farklı olduğunu belirten Hamilton, "Mercedes’te kendimi özgür hissediyorum. Takım, daha esnek ve çekici bir marka haline gelmeye başlıyor" şeklinde konuşmuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler