Formula 1'de büyük tartışma! Pilot isyan etti...

08.09.2020 - 10:44 | Son Güncellenme: 08.09.2020 - 10:44

Formula 1'de sezonun 8. yarışı İtalya Grand Prix’sinde Renault sürücüsü Esteban Ocon, yarış sonrasında takımına karşı takım telsizinden agresif tepki gösterdi. İşte Ocon ile takım arasındaki o konuşmalar...

İtalya Grand Prix'sinde 12. sıradan başlayan Ocon yarışı 8. tamamladı.Yarışın bitiminden sonra tebrik edilen Ocon, “Katılmıyorum. Bu yarışta fırsatı tamamen kaçırdık, çok büyük bir fırsat vardı.” dedi.

Takım yetkilisi tarafından “Bunu radyoda konuşmayalım, bunun hakkında ofiste konuşacağız, teşekkürler.” denildi.

Fakat tartışmaya devam eden Ocon, “Hayır, gerçekle yüzleşmeliyiz.” dedi ve takım patronu Cyril Abiteboul, “Bunun yeri burası değil.” diyerek konuşmayı bitirdi.

Yarış sonrası açıklama yapan Esteban Ocon,“Sonuç olarak, şans bugün bizim yanımızda değildi. Uygulama ve karar alma bakımından, doğru şeyi yaptığımızı düşünüyorum.Açıkçası pistte kalsaydık, güvenlik aracı çıkmasaydı işler farklı olabilirdi. Ancak her şeyi hesaba katarsak, kırmızı bayrak çıkmasaydı zaman kaybederdik.Sonuçta, genel olarak iyi bir yarış olduğunu düşünüyorum. Bu şartlarda pite gelmemiz üzücü oldu ve olanlar oldu ancak şansımız geri dönecek.

Bugün, şans yanımızda olmasa bile takım için iyi bir sonuç oldu diyebiliriz. Ne yazık ki yarış pist üzerinde değil, pist dışındaydı.” şeklinde konuştu.

Fransız yarışcı Esteban Ocon'un Performans Durumu

12. sırada bulunan Fransız yarış pilotu Esteban Ocon 1996 doğumlu ve kariyer başlangıcından itibaren en uzun süre yarış tamamlayan sürücü rekorunu 27 yarış ile elinde tutuyor. Renault takımı için yarışıyor.

İlk yarışını 2016 Belçika Grand Prix'de Manor Racing adına Rio Haryanto'nun yerine geçmesiyle yaptı.

Fransız yarış pilotunun puan ise 30.

Sezonun 9. yarışı olan Toskana GP, önümüzdeki hafta sonu İtalya'nın Mugello pistinde gerçekleştirilecek.

Senin için hazırladığımız haberler