Formula 1'de Christian Horner şikayet edildi! FIA ve Red Bull...

Furkan Sönmez
16.03.2024 - 21:32 | Son Güncellenme: 16.03.2024 - 21:50

Formula 1'de Red Bull tarafından soruşturmaya tabii tutulan ve aklanan takım patronu Christian Horner, bu sefer FIA'ya şikayet edildi. Detaylar.

Formula 1'de Christian Horner şikayet edildi! FIA ve Red Bull...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Red Bull'un takım patronu Christian Horner, bu sezon başından beri başını sıkıntılardan bir türlü kurtaramadı. BBC Sport'un haberine göre Horner'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu eski kadın çalışan, FIA'nın etik kuruluna Britanyalı takım patronunu şikayet etti. Horner, hakkında çıkan bu suçlamaları her zaman kesin bir dille reddetti ve pist içinde kalmaya odaklandı.

10 gün önce şikayet etti

Red Bull takım patronunun uygunsuz davranışlarına maruz kaldığını iddia eden kadın çalışan, FIA Etik Kuruluna ilk şikayeti 2 Şubat tarihinde gerçekleştirdi. İkinci şikayet ise 6 Mart tarihinde geldi. İsmi açıklanmayan eski Red Bull kadın çalışan, FIA'dan konunun araştırılmasını talep etti ve Avusturya takımının bu olayı örtbas edebileceğinden duyduğu endişeyi de FIA'ya iletti.

Kadın çalışandan uyarı geldi

FIA'ya bulunduğu ikinci şikayette araştırılma yapılmadığı takdirde medyaya bilgi vereceğini ifade eden kadın çalışan, FIA'nın yorum yapmamasına neden oldu. FIA'dan bilgi almak isteyen basın mensuplarına aktarılan bilgilerd FIA'nın konuyla ilgili yorum yapmayacağı aktarıldı.

Red Bull sözcüsünden açıklama

BBC Sport'un haberine göre bir Red Bull sözcüsü, kadın çalışanın 6 Mart'ta yaptığı şikayetten haberdar olmadıklarını ve konuyla ilgili daha fazla yorum yapmayacaklarını söyledi. 

Red Bull'un hissedarı Horner'ı destekledi

Red Bull'da Horner'ın soruşturmasıyla başlayan ve Verstappen ailesinin de dahil olduğu bir çatışma sürecine dönüşen bir kaos hakim. Olayların merkezinde Horner, motor sporları danışmanı Helmut Marko, Max Verstappen, Jos Verstappen, Jos Verstappen'in menajeri Raymond Vermeulen ve takımın iki sahibi yer aldı. 

Red Bull Racing takımının %51'ine sahip olan Taylandlı hissedar Chalerm Yoovidhya ve %49'luk hisseye sahip olan Red Bull Gmbh, Horner'ın takımdan gönderilip gönderilmeyeceği konusunda birçok anlaşmazlık yaşadı. Red Bulll Gmbh'ye göre Horner kovulmalıydı ama çoğunluk hisseye sahip olan Yoovidhya ise Britanyalı takım patronunun takımda kalması için Red Bull Gmbh'yi zorladı.

Senin için hazırladığımız haberler