Formula 1'de flaş gelişme! En hızlı tura artık puan yok...

18.10.2024 - 13:06 | Son Güncellenme: 18.10.2024 - 13:12

Formula 1'de yeni kural değişikliğine gidiliyor. Formula 1 yönetimi, 2025 sezonundan itibaren en hızlı tur atan pilota puan vermeyecek. İşte detaylar.

Formula 1'de flaş gelişme! En hızlı tura artık puan yok...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de dün şampiyonayı etkileyebilecek bir kural tedavülden kaldırıldı. Formula 1 yönetimi, yarışlarda en hızlı tur süresini atan ilk 10 içerisindeki bir pilota ekstra 1 puan veriyordu. Bu kuralla ilgili dün resmi açıklama yapıldı.

Bu sezon kaldırılacak mı?

Kuralla ilgili yapılan açıklamaya göre, en hızlı tur puanı bu sezon sonuna kadar verilmeye devam edilecek. Kural, 2025 sezonu itibariyle resmen kaldırılacak ve bir daha en hızlı tur süresi atan bir pilota ekstra puan verilmeyecek.

En hızlı tur kuralı ne zaman Formula 1'e geldi?

En hızlı tur puanı, 2019'da aksiyonu canlandırmak ve pozisyon savaşı vermeyen sürücülere fırsatlar sunma amacıyla getirilmişti. Ancak en hızlı tur puanı hiçbir zaman gösteriyi iyileştirme vaadini yerine getirmedi ve genellikle arkasındaki araçla arasında büyük fark olan sürücüler tarafından tercih edildi. Bu kural, geçen ayki Singapur GP'de eski VCARB pilotu Daniel Ricciardo'nun McLaren'a puan vermemek için en hızlı turu atmasıyla yeniden tartışma konusu haline geldi.

En yüksek puan 25 oldu

Formula 1 artık 2025 sezonundan itibaren ekstra puanı kaldıracak ve bir sürücünün yarış günü alabileceği maksimum puan 25 olacak. Formula 1 yönetimi ayrıca genç sürücüler için ayrılan antrenman süresini iki katına çıkarma planlarını da onayladı. 2025'ten itibaren takımlar araç başına iki kez genç bir sürücüyü piste çıkaracak.

Senin için hazırladığımız haberler