Formula 1'de dev transfer gerçekleşiyor! Carlos Sainz'ın yeni takımı...

Furkan Sönmez
12.04.2024 - 16:23 | Son Güncellenme: 12.04.2024 - 16:49

Formula 1'de Lewis Hamilton'ın gelecek sezon Ferrari'de yarışacak olmasından sonra Mercedes, pilot koltuğunu Carlos Sainz'a devretmek üzere. İşte detaylar.

Formula 1'de dev transfer gerçekleşiyor! Carlos Sainz'ın yeni takımı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de 2024 sezonunda takımlar, sözleşmesi biten pilotlarının yerine yeni bir pilot dahil edebilmek için pilot piyasasında etkin bir rol oynadı. Bu etkin rol oynayan takımlardan biri olan Mercedes, Lewis Hamilton'dan boşalacak koltuğu yeni bir pilota vermeye çok yakın. İtalyan gazetesi La Gazetta dello Sport'un haberine göre Mercedes, Ferrari pilotu Carlos Sainz ile anlaşmaya vardı.

Yakında açıklanacak

Aynı kaynağa göre Mercedes, İspanyol pilotun transferini yakın zamanda açıklayacak. Ferrari'de 3 yıl boy gösteren Sainz, 3 yılın ardından Mercedes'e geçerek yeni bir sözleşme imzalayacak.

Sözleşme süresi belli oldu

Mercedes'in 29 yaşındaki pilota sunduğu sözleşme detayları belli oldu. İddialara göre Mercedes takım patronu ve hissedarı Toto Wolff, Carlos Sainz'a 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Başarılı pilotun ise yıllık ücretinde artış meydana geldi. Ferrari'de 12 milyon dolar kazanan Sainz, Mercedes'te 20 milyon dolar kazanacak.

Fernando Alonso sözleşme imzaladı

Bir dönem Mercedes ve Red Bull kadrosu için de ismi geçen Fernando Alonso, Aston Martin ile yeni bir sözleşme imzalayarak 2026 yılına dek İngiliz takımda kalacak. Dün açıklanan resmi açıklamada Alonso, "Burada kalıyorum" mesajıyla Aston Martin'de kalacağını açıkladı.

Max Verstappen'in geleceği belli oldu

Fernando Alonso gibi Mercedes ile ismi geçen Max Verstappen, Alman takımın Carlos Sainz ile anlaşmasının ardından yüksek ihtimalle Red Bull'da kalacak. Formula 1 medyasında da yer alan haberlere göre Hollandalı pilot, sözleşmesinin sona ereceği 2028 yılına dek Avusturya takımıyla yarışacak.

Senin için hazırladığımız haberler