Formula 1'de dev transfer! Mercedes'in yeni pilotu belli oldu

03.08.2024 - 17:27 | Son Güncellenme: 03.08.2024 - 17:42

Formula 1 takımlarından Mercedes, Lewis Hamilton'ın ayrılığından sonra yeni pilot arayışına başladı. Mercedes, yeni pilotuyla sözleşme imzaladı. Detaylar.

Formula 1'de dev transfer! Mercedes'in yeni pilotu belli oldu

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Mercedes, Lewis Hamilton'ın sezon sonunda Ferrari'ye geçmesi üzerine yaz arasında pilot arayışlarını hızlandırdı. Toto Wolff yönetimindeki takım, yeni pilotuyla sözleşme imzaladı.

Monza GP'de duyuru yapılacak

Formula 1'de birden fazla pilotun sözleşmesi sezon sonunda sonra erecekti. Bu pilotlardan biri ise Carlos Sainz'dı. Mercedes ile adı geçen İspanyol pilot, geçtiğimiz günlerde Williams ile sözleşme imzaladığını açıkladı.

Mercedes ise Sainz'la ilgilenmediğini açıklarken, F1 Insider'ın haberine göre Mercedes akademi pilotu Kimi Antonelli ile resmi sözleşme imzalandı. Gelecek sezon Mercedes için Formula 1 gridinde yer alacak olan Antonelli'nin duyurusunun ise Monza GP'de yapılacağı aktarıldı.

Kimi Antonelli'nin pilot karnesi

2006 doğumlu 17 yaşındaki Kimi Antonelli, geçen sezon Formula Bölgelsel Avrupa Şampiyonası ve Orta Doğu Şampiyonasında şampiyonluk yaşadı. Bu sezon Mercedes'in gençlik akademisine getirilen genç pilot, yeni sezonda George Russell'ın takım arkadaşı olacak.

Formula 2'de Prema Racing takımı için yarışan İtalyan pilot, Macaristan GP'de ilk kez F2 zaferi elde etti. Topladığı 87 puanla 7. sırada yer alan 17 yaşındaki pilot, takım arkadaşı Oliver Bearman'ın 53 puan farkla önünde yer alıyor.

Toto Wolff'ün hayali başka bahara kaldı

Lewis Hamilton'ın ayrılığından sonra Mercedes takımına Max Verstappen'i getirmek istediğini açıkça ifade eden takım patronu Toto Wolff, Hollandalı pilotun takıma gelmesi için arabanın griddeki en iyi araba olma şartının olduğunu vurguladı. Son zamanlarda yükselen form grafiği ile Max Verstappen'e dolaylı yoldan mesaj gönderen Toto Wolff, "Max bizi takip ediyordur. Gelişimimizden memnun kalmıştır, her takım onu çok ister" açıklamasıyla Hollandalı pilotu takımda görmek istediğini vurguladı.

Kimi Antonelli ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Mercedes, 2028'de Red Bull ile sözleşmesi bitecek olan Max Verstappen'i sözleşme süresi sona ermeden takıma dahil etmek istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler