Formula 1'de Donut, Türkiye'ye de Simit

13.11.2020 - 09:58 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 10:03

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1'in meşhur donut hareketi İstanbul'da Simit adını aldı. İşte detaylar...

Formula 1'de Donut, Türkiye'ye de Simit

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul'da düzenlenecek Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde bir ilk yaşandı. Formula 1 takımlarından Red Bull, sosyal medya üzerinden T.C.İletişim Başkanlığı'na teklifte bulundu.

Yapılan paylaşımda, "Sevgili İletişim Başkanlığı, Pierre Gasly'nin bu müthiş hareketini görmüş müydünüz? Bu harekete Formula 1'de 'donut' deniyor. Ama bizce bu harekete 'simit' demek yakışır! Ne dersiniz, Türkçesi simit olsun mu?" ifadeleri kullanıldı.

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya üzerinden vediği cevapta ise "Bu harika bir fikir Red Bull Türkiye, Türkiye'de bu hareketin adı bundan böyle 'simit' olsun!" denildi.

Böylelikle motor sporlarının en üst noktası olarak görülen Formula 1'de meşhur donut hareketi, Türkiye'de simit adını aldı.

Ne olmuştu?

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si öncesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının gerçekleştirdiği tanıtım filminin çekimleri, AlphaTauri takımı pilotu Piere Gasly, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, F1'in meşhur donut hareketini yaptı.

Daha sonra Alpha Tauri takımı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Sevgili İstanbul, Köprüyü kapattığımız için özür dileriz. Umarız bizi anlayabilirsiniz, çünkü yanımızda donut getirdik" ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler