Formula 1'de Ferrari eski günlerine mi dönüyor?

Orhan Gülek
09.06.2021 - 21:37 | Son Güncellenme: 09.06.2021 - 22:33

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1'de bu sezon daha başarılı bir grafik çizen Scuderia Ferrari takımı, gelecekten umutlu. İşte detaylar...

Formula 1'de Ferrari eski günlerine mi dönüyor?

AJANSSSPOR - HABER

Formula 1'de son 11 senedir tek bir şampiyonluk dahi kazanamayan Scuderia Ferrari takımı, bu sezon daha umutlu bir performans sergiliyor.

Son yapılan Monaco ve Azerbaycan GP'ye pole pozisyonunda başlama başarısı gösteren Ferrari takım pilotu Charles Leclerc, performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

"Aracımız ilerleme kaydediyor"

Konuyla ilgili Ferrari takım patronu Mattia Binotto "Takım için en iyi yarış olduğunu söyleyemeyiz. Sıralama turlarından sonra daha fazlasını bekliyorduk.Yarış oldukça zordu ve birçok alanda yeterince iyi bir iş yapamadık. Elde ettiğimiz sonuç bu ve şimdi öğrendiğimiz şeylerden sonuçlar çıkarmalıyız. Elbette gelişmemiz gereken alanlar var. Öndeki iki takımın bizden daha güçlü olduğuna şüphe yok. Monako ve Bakü'de pole pozisyonları kazanmış olmamız harika. Takım aracı daha iyi tanımaya başladığı için ilerleme kaydediyor." dedi.

 

Ferrari'nin Formula 1 kariyeri başarılarla dolu

İtalyanca “Ferrari Takımı” anlamına gelen “Scuderia Ferrari” ismiyle F1 sahnesine giriş yapan Ferrari, Formula 1’in ilk kurulduğu sene olan 1950’den bu yana bütün sezonlarda yer alan tek takım konumunda bulunuyor.

İlk sezonda katılım ücretiyle ilgili yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle sezonun ilk yarışı olan Britanya GP’yi kaçırmışlardır. Yapılan anlaşmaların ardından resmen Monaco GP ile birlikte ilk yarışlarına çıktılar. O sene takımı  Alberto Ascari, Raymond Sommer ve Gigi Villoresi temsil etti. Aralarından Ascari, sezonu 5. sırada bitirdi.

İlk galibiyet ve ilk şampiyonuk

Takım ilk galibiyetini 1951 yılında efsanevi Silverstone Pisti’nde José Froilán González ile aldı. Ascari, bu sezonu 2. sırada bitirerek gelişimini gözler önüne serdi.

1952 sezonunda düzenlenen 8 yarışın 6’sını kazanan Alberto Ascari, Ferrari tarihinin ilk şampiyonu oldu. Enzo bundan fazlasıyla mutluydu. Başarısını sürdürmesi için Ascari’ye her türlü desteği veriyordu. Aynı başarıyı 1953 yılında da tekrarladı. Bu sezonu da şampiyon bitiren Ferrari takımı, uzun yıllar sürecek olan zirvenin başlangıcını yapmıştı. Bu şampiyonlukla beraber Ascari, Ferrari tarihinin ilk ve tek, Formula 1 tarihinin ise son İtalyan şampiyonu olarak tarihte yerini aldı.

Michael Schumacher'le Formula 1'i domide ettiler

1998 yılında Scuderia Ferrari takımına katılan Alman pilot Michael Schumacher, adeta takımına ve kendisine altın çağını yaşattı. 

2000-2004 arası tam 5 kez üst üste Formula 1 Dünya şampiyonu oldu. Bileği bükülmez bir hale gelen Schumacher kırılması zor bir rekora da imza atmıştı. 1998 ve 2006 sezonlarında da şampiyonluğa çok yaklaşsa da sezonları 2. sırada bitirmiştir. 2006 sezonunun sonunda artık kendisiyle özdeşleşen ve 5 Dünya Şampiyonluğu kazandığı Ferrari’ye veda etmiştir. Efsanevi Alman pilotun kariyerinde toplam 7 Dünya Şampiyonluğu bulunmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler