Formula 1'de Ferrari Takımı krizde mi?

09.09.2020 - 10:23 | Son Güncellenme: 09.09.2020 - 10:23

Ferrari Takım patronu Mattia Binotto takımda kriz olup olmadığı sorusuna cevap verdi.İşte detaylar...

Formula 1'de Ferrari, Belçika'nın ardından İtalya'da da sıralama turlarında son bölüme kalamadı ve Sebastian Vettel ilk bölümde, Charles Leclerc ise ikinci bölümde elendi.

Ferrari F1 takım patronu Mattia Binotto takımın durumu hakkında açıklama yaptı.

"Zor bir hafta sonu için olabilecek en kötü son oldu. Zaten sıralama turları oldukça zor geçmişti ve yarışı bitirememek daha da kötü oldu. Özellikle Sebastan'ın dayanıklılık sorunu kötüydü. Bundan dersler çıkarmamız gerekiyor ve geleceğe odaklanmalıyız. Önümüzdeki hafta Mugello yarışı var. 1000. yarışımız olacak, bu yüzden hafta sonu elimizden geleni yapacağız." dedi.

Takımda Kriz mi Var?

Takımın krizde olup olmadığı sorusuna Binotto, "Geçen sefer krizde olmadığımızı söylemiştim ve durumun böyle olmadığını yineleyebilirim. Zor bir yarış geçirdik ve kötü bir sonuç aldık. Özellikle Seb'in dayanıklılık sorunu iyi değildi. Bu, zor bir hafta sonu için olabilecek en kötü sondu. Ama önümüze bakmalı ve gerekli dersleri çıkarıp, gelecekte daha güçlü olmalıyız. Tüm bunlar takımımızı daha güçlü hale getirecek." yanıtını verdi.

Ne Olmuştu?

Ferrari, Sebastian Vettel’in fren arızasıyla yarış dışı kalması ve Charles Leclerc’in büyük bir kaza yapmasıyla kendi evi Monza’da çok kötü bir hafta sonu geçirdi.

Senin için hazırladığımız haberler