Formula 1'de flaş Carlos Sainz gerçeği! Meğer transferi...

06.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme: 06.08.2024 - 00:14

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, gelecek seneden itibaren Williams için yarışacak. İspanyol pilotun, transfer görüşmelerini geçen yılın başında yaptığı iddia ediliyor.

Formula 1'de flaş Carlos Sainz gerçeği! Meğer transferi...

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'in köklü takımlarından Ferrari, 7 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Lewis Hamilton'ı bünyesine katıyor. İtalyan ekibi, Hamilton'ın gelmesi nedeniyle İspanyol sürücüsü Carlos Sainz ile yola devam etmeme kararı aldı.

29 yaşındaki pilotun 3 yıllık Ferrari kariyeri bu sezon sonu bitiyor. Carlos Sainz, 2025 ve 2026 yılları için Williams ile anlaşmaya vardı.

Sainz, Ferrari'den ayrılacağı belli olmadan Williams'la görüşmüş

İddialara göre Sainz ve Williams arasındaki görüşmeler, Sainz'in Ferrari'den ayrılacağını açıklamasından daha önce başladı. F1.com yazarı Lawrence Barretto'nun iddiasına göre, Sainz'in ekibi Williams takım patronu James Vowles ile geçen yıl Noel'den önce Grove'daki fabrikada görüşmelere başladı.

Konuyla ilgili Barretto, "Sainz ailesi neredeyse bir yıldır Williams ile görüşmelerde bulunuyordu. Hatta geçen yıl Noel'den önce Grove'daki fabrikaya da gittiler. Williams, Sainz'e istikrar ve gelecek vaat eden bir proje sunuyor. Vowles, son 18 aydır bu projenin temellerini atıyor ve perde arkasında işler doğru yönde ilerliyor." ifadelerini kullandı.

Carlos Sainz'ın performansı

29 yaşındaki İspanyol pilot, bugüne kadarki Formula 1 kariyerinde üç yarış zaferi, 23 podyum, 1.100'den fazla kariyer puanı elde etti ve bu sezonun pilotlar sıralamasında beşinci sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler