Formula 1'de Gasly tartışmaları devam ediyor...

09.09.2020 - 12:51 | Son Güncellenme: 09.09.2020 - 12:52

Formula 1 Dünya Şampiyonası son dakika haberleri... Formula 1'de Gasly tartışmaları devam ediyor... Peki nedir bu tartışmalar? İşte detaylar...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Formula 1 İtalya Grand Prix'inde kariyerinin ilk yarış birinciliğine ulaşan Pierre Gasly, Red Bull'un danışmanı Helmut Marko ile Lewis Hamilton arasındaki tartışmanın konusu oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 8. yarışı İtalya Grand Prix'sinde Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton pit yolu açılmadan pite girdiği için 10 saniye dur/kalk cezası alırken birinciliği ransız pilotu Pierre Gasly'ye kaptırmıştı.

"Pierre harika bir iş çıkardı"

Yarışın ardından konuşan Lewis Hamilton, "Pierre harika bir iş çıkardı ve başarıyı hak ediyor. Umarım bu onun için ileriye gitme konusunda bir fırsat yaratır. Ayrıca burada, kendisini gönderen takımı yendi. Bu kesinlikle onların canını acıtmalı" diyerek Red Bull'u eleştirmişti.

"Gasly'nin yerine Alex Albon'u geçirmemizi tavsiye etti"

Eleştiriye karşı Red Bull'un danışmanı Helmut Marko, Alman Sport1 TV kanalında açıklamalarda bulundu. Marko, "Doğruyu söylemek gerekirse, 2019 yılıydı ve Lewis uçakta giderken Christian Horner ile konuştu. Bize Pierre Gasly'nin yerine Alex Albon'u geçirmemizi tavsiye etti. Bu konuşma, yaz arasında, yani sürücü değişikliği yapmadan önce gerçekleşti. Bize neden tavsiye vermeye devam ettiğini bilmiyorum ama sözlerinin önemi yok. Yabancıların görüşleriyle ilgilenmiyoruz" dedi.

Pierre Gasly Red Bull'da ne yaşamıştı?

Pierre Gasly, 2019 sezonunun ortasında Red Bull'dan Toro Rosso'ya gönderilmiş ve yerini Alex Albon almıştı. Fakat Alex Albon Red Bull'da başarısız bir performans gösteriyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Senin için hazırladığımız haberler