Formula 1 Haberleri | FIA, gelecek sezon 6 sprint yarışı yapılacağını açıkladı

Orhan Gülek
27.09.2022 - 18:17 | Son Güncellenme: 27.09.2022 - 20:13

Formula 1 haberleri...Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), 2023 sezonundan itibaren sprint yarışının altıya kadar çıkmasına onay verdi. İşte detaylar...

Formula 1 Haberleri | FIA, gelecek sezon 6 sprint yarışı yapılacağını açıkladı

AJANSSPOR - HABER

F1, ilk defa 2021 sezonunda, Silverstone, Monza ve Interlagos'ta düzenlenen sprint yarışlarına gelecek sezon da devam edecek. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), 2023 sezonundan itibaren sprint yarışının üçten altıya kadar çıkmasına onay verdi.

Formula 1, sprint yarışlarında değişikliğe gitti

F1'in geçen yılki üç etkinlikte sprint formatına ilişkin incelemeleri ve analizlerinin, ayrıca taraftarlardan ve takımlardan gelen geri bildirimlerin ardından gelecek sezon için bir dizi değişiklik yapıldı. Formula 1 yönetimi, 2023 sezonunda 6 sprint yarışı yapılacağını açıkladı. Pistler yakın zamanda duyurulacak.

 

Formula 1'den yapılan yazılı açıklamada, "2023 Formula 1 sezonu ve sonrasında düzenlenecek ek sprint yarışları için planlar onaylandı ve sprint yarışı sayısı üçten altıya çıkarıldı." ifadeleri kullanıldı.

Formula 1 Sprint Yarışı nedir?

F1 sprint yarışları, ana yarışın kısaltılmış şeklidir. F1 sprint yarışlarında ana yarışa kıyasla daha az kilometre tamamlanır. Sprint yarışları birçok seride kullanılmaktadır. Sprint yarışları Formula 2'de de görülebilmektedir.

 

F1 sprint yarış formatı, hafta sonunda gerçekleştirilen her seans önemli olmasına ve aksiyonu bütün hafta sonuna yayıyor.

İlgini Çekebilir
Formula 1, üç yıl daha Monako sokaklarında
Habere Git

Sprint yarışı formatı

Geçtiğimiz sezon uygulanan, sıralama turları öncesi 60 dakikalık ilk antrenman seansı ve ardından Cumartesi günü sprint yarışından önce ikinci bir 60 dakikalık antrenman seansı şeklinde gerçekleştirilen format, gelecek sezon da kullanılacak.

F1 Sprint hafta sonu formatı

  • Cuma öğlen – 1. antrenman seansı
  • Cuma öğleden sonra – Sprint yarışı gridi için sıralama turları
  • Cumartesi sabah – 2. antrenman seansı
  • Cumartesi öğlen – Sprint yarışı
  • Pazar öğlen – Yarış
Senin için hazırladığımız haberler