Formula 1'de ilk Çinli podyumda

Orhan Gülek
16.11.2021 - 12:23 | Son Güncellenme: 16.11.2021 - 15:10

Formula 2 Şampiyonasında yarışan Çinli pilot Zhou Guanyu, 2022 sezonunda Alfa Romeo takımında yer alacağını açıkladı.

Formula 1'de ilk Çinli podyumda

AJANSSPOR - HABER

Formula 2 Şampiyonasında yarışan Çinli pilot Zhou Guanyu, 2022 sezonu için Alfa Romeo ile sözleşme imzaladığını duyurdu.

Antonio Giovinazzi gitti, Guanyu Zhou geldi

Sezon sonunda Antonio Giovinazzi ile yollarını ayıracağını duyuran F1 takımı Alfa Romeo, 22 yaşındaki pilot Guanyu Zhou ile anlaştığını açıkladı.

İlk Çinli pilot olacak

Böylelikle 22 yaşındaki Zhou Guanyu, Formula1 tarihinde yarışacak ilk Çinli pilot olacak.

Konuyla ilgili Alfa Romeo takım patronu Frederic Vasseur, şu ifadeleri kullandı:

 

"Yüzlerce nedenden dolayı ilk tercihimiz Zhou oldu"

"Bu, şirket ve şirketin geleceği için önemli bir karardı.  2022 için kurallarda önemli değişiklikler var. Masanın üzerindeki tüm seçenekleri değerlendirdik ve Valtteri benim için tamamen netti. Valtteri'nin yanı içinse bazı seçeneklerimiz vardı ve yüzlerce nedenden dolayı ilk tercihimiz Zhou oldu. Bu asla tek bir şeye bağlı olmaz. Performans, tek bir şeye bağlı değildir; her zaman hızın, takımla ve takım arkadaşıyla olan işbirliğinin ve finansal bölümün bir birleşimidir. Şirketin gelişimi açısından bunun, ileriye doğru atılmış iyi bir adım olduğuna inanıyorum. Çok erken bir noktada tamamen 2022'ye odaklandık ve yarış ekibi hariç tüm şirket tamamen 2022'ye odaklanmış durumda. Sürücülerimizi belirlemiş olmamız da yapbozun bir sonraki parçasıydı ve proje için çok önemli." 

 22 yaşındaki pilot Guanyu Zhou ise imzalanan sözleşme sonrası şöyle konuştu:

 

"Rüyam gerçek oldu"

"Genç yaşlardan itibaren tutkulu olduğum bu sporda, olabildiğince tepeye yükselme hayali kurdum ve şimdi bu rüya gerçek oldu. Rüyam gerçek oldu ve kendimi, Valtteri Bottas gibi kendisini kanıtlamış, birinci sınıf bir yeteneğin yanında, motor sporlarının zirvesi olan F1'in muazzam mücadelesi için iyi hazırlanmış hissediyorum. Gelecek yılki hedef mümkün olduğunca çok şeyi, mümkün olduğunca çabuk öğrenmeye çalışmak olacak. Formula 1'de ilk Çinli sürücü olmak, Çin motor sporları tarihi için de bir atılım olacak. Üzerimde çok fazla beklenti olduğu için biliyorum ve her zamanki gibi bunu, daha iyi olmak ve daha fazlasını başarmak için motivasyon olarak kullanacağım.”

Zhou Guanyu'nun performansı

Zhou şu anda Formula 2 şampiyonasında ikinci sırada yer alıyor ve bitime iki yarış kala bir diğer Alpine sürücüsü Oscar Piastri'nin 36 puan gerisinde ikinci sırada.

Senin için hazırladığımız haberler