Formula 1'de McLaren fabrikasını satışa çıkardı

21.09.2020 - 12:20 | Son Güncellenme: 21.09.2020 - 13:32

Son dakika Formula 1 haberleri...McLaren, efsanevi fabrikasını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Formula 1'de McLaren fabrikasını satışa çıkardı

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

Koronavirüsden dolayı finansal açıdan zor günler geçiren McLaren, Woking'deki efsanevi fabrikasını satışa çıkardı. McLaren, otomotiv ve yarış bölümlerinde 1500 civarında çalışanının işine son verirken, Formula 1 McLaren takımının yine maddi sıkıntıda olduğu yönünde gündeme geldi.

McLaren,bu sıkıntılara karşı Bahreyn Ulusal Bankası'ndan 150 milyon sterlin borç almak zorunda kaldı.Formula 1 yazarı Jonathan Noble'a göre bu tedbirler ideal olmasa da, en azından her iki bölüm yeniden çalışmaya başladı. McLaren böylece finansal belirsizlikleri bir yana bırakmayı başardı.Takım anlık önlemler almak yerine bir süredir fabrikayı satmayı ve ardından kiralamayı değerlendiriyordu.
Bu planın öncüsü, Mart ayında McLaren Grubu'nun yeni yönetim kurulu başkanı olarak katılan Paul Walsh'di.

Walsh'in ilk çıkarımlarından birisi, McLaren'in kendi fabrikasına sahip olarak olağan dışı bir durum içerisinde olmasıydı. Bu tür şirketler çok nadiren içerisinde bulundukları binalara sahip olurlar. Böyle sektörlerde, binaya yatırılan parayı açığa çıkarıp büyümek için gerekli alanlarda yatırım yapmak daha mantıklı bir adım olarak kabul ediliyor.

McLaren Racing CEO'su Zak Brown ise bu konu hakkında,"Nakit akışı konusunda finansal açıdan iyi durumdayız. Açıkçası COVID vurduğunda, Formula 1 bölümünü, otomobil bölümünü ve belli bir noktaya kadar teknoloji bölümünü kapattığımızda, acil likiditeye ihtiyacımız oldu ve bunu iyi idare ettik."

McLaren F1 taraftarları için en önemlisi, tüm bu yeniden yapılanma sürecinin takımın griddeki yükselişini olumsuz etkilemeyecek olması.

McLaren takımlar şampiyonasında 3. sırada bulunuyor ve gelecekte bütçe sınırı ve yeni kurallarla birlikte daha da ilerleme konusunda iddialı. Bu konuda tam tersi olması için alarm çanları çalmıyor.

Brown, "F1'in gelecek dönemi için 5 senelik bir iş planımız var. Ön tarafta olmak istediğimiz yere dönebilmek için gerekli kaynaklara, insanlara ve desteğe sahip olduğumuz konusunda rahatım" dedi.

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler