Formula 1'de Meksika değil Ferrari dalgası! Carlos Sainz pole'de...

27.10.2024 - 01:09 | Son Güncellenme: 27.10.2024 - 01:20

2024 Formula 1 sezonunun 20. yarışı Meksika'da düzenlenecek. Yarış öncesi düzenlenen sıralama turlarında pole pozisyonunun sahibi, Carlos Sainz oldu. Detaylar.

Formula 1'de Meksika değil Ferrari dalgası! Carlos Sainz pole'de...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu sezonunun 20. yarışı Meksika'da düzenlenecek. Yarış öncesi düzenlenen sıralama turlarında her seansta sürprizlere şahitlik ettik. Red Bull pilotu Max Verstappen, pole pozisyonunda yer alamadı.

Red Bull değil Ferrari kanatlandı

Ferrari pilotu Carlos Sainz, uzun zaman aradan sonra pole pozisyonunun sahibi oldu ve bu akşam 23:00'de düzenlenecek yarışa en ön sıradan başlamayı garantiledi. Red Bull pilotları ise hayal kırıklığı yarattı.

Sergio Perez'in laneti devam etti

Son üç sezonunun ikisinde memleketi Meksika'da podyumda yer almayı başaran Perez, geçen seneki Meksika GP'de ilk virajda kaza yaparak yarış dışı kalmıştı. Bu sefer ise sıralama turlarının ilk seansında elenen Meksikalı pilot, yarışa 18. sıradan başlayacak. Takım arkadaşı Max Verstappen ise Carlos Sainz'ın arkasında 2. sıradan yarışa başlayacak.

McLaren şokta

McLaren, sıralama turlarının ilk seansında Oscar Piastri'nin ilk seansta elenmesiyle şoku yaşadı. Genç pilot, yarışa 17. sıradan başlayarak yükselmeye çalışacak. Lando Norris ise şampiyonluk yarışı verdiği rakibi Max Verstappen'in arkasında 3. sırada yarışa başlayacak ve zirveye kanatlanmaya çalışacak.

Mercedes ortalarda kaldı

Mercedes pilotları, antrenman seansında çalkantılı bir performans sergiledi. George Russell, ana yarışa 5. sıradan, Lewis Hamilton ise 6. sıradan başlayarak orta sıralardan yükselmeye çalışacak.

İşte Meksika GP grid dizilimi

1) Carlos Sainz

2) Max Verstappen

3) Lando Norris

4) Charles Leclerc

5) George Russell

6) Lewis Hamilton

7) Kevin Magnussen

8) Pierre Gasly

9) Alex Albon

10) Nico Hulkenberg

11) Yuki Tsunoda

12) Liam Lawson

13) Fernando Alonso

14) Lance Stroll

15) Valtteri Bottas

16) Franco Colapinto

17) Oscar Piastri

18) Sergio Perez

19) Esteban Ocon

20) Guanyu Zhou

Senin için hazırladığımız haberler