Formula 1'de Mercedes'in sırrı ortaya çıktı!

17.09.2020 - 11:01 | Son Güncellenme: 17.09.2020 - 11:08

Formula 1'de önemli bir üstünlük kuran Mercedes'in sırrı ne? Mercedes, nasıl Formula 1 tarihinin en iyi takımı oldu? Ajansspor, Mercedes'in başarı sürecini analiz etti. İşte detaylar...

Mercedes fark yaratıyor

Formula 1'de Mercedes rüzgârı esiyor. Son 5 yılda zirveyi kimseye bırakmayan Alman takımı, Formula 1’e damga vurmaya devam ediyor. Toskana Grand Prix'sinde ilk iki sırayı kimseye kaptırmayan Mercedes, 6 defa iki şampiyonluğu birden kazanan ilk takım konumunda bulunuyor. Mercedes, sadece art arda 6 pilotlar ve takımlar şampiyonluğu kazanmadı! Aynı zamanda daha fazla da kazanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Mercedes'in başarısının arkasında DAS sistemi mi var?

2020 Formula 1 sezonunun kış döneminde büyük ölçüde Mercedes'in ‘DAS’ adını verdiği sistem konuşuldu. DAS sistemi, tekerleklerin iç ve dış kısımlarının farklı açılanmasını sağlayan Ackerman prensibiyle ilişkili bir sistem olarak biliniyor. Bu sistem; tekerlek açısında değişiklik yapmak, lastiğin farklı bir yol takip etmesini ya da kayma açısını iyileştirmeyi sağlıyor. Bu sayede aracın kontrolü iyileştirilirken, aynı zamanda lastiklerin performansı ve ömrü de iyileştirilmiş oluyor.

Mercedes takım patronu Toto Wolff'un etkisi

2013'te Mercedes'e katılan Toto Wolff, başarı için herkesin her şeyini vermesi gerektiğine inandığını ifade ediyor.
Takım patronu Toto Wolff, Mercedes'in Formula 1 tarihinin en iyi takımı olmasında 1000'in üzerinde çalışanın katkısı olduğunu söylüyor

Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas

Lewis Hamilton

İngiliz pilot Lewis Hamilton, tüm zamanların en çok şampiyon olan pilotu, efsane Michael Schumacher'i yakalamak üzere…Toplam 6 kez dünya şampiyonluğu kazanan Lewis Hamilton, 2008’de kazandığı ilk şampiyonluğun ardından daha önce Fernando Alonso’ya ait olan ‘Tarihin en genç F1 Şampiyonu’ unvanını da ele geçirdi. Ayrıca bir F1 takımıyla sözleşme imzalayan en genç pilot olmasıyla da biliniyor.

Hamilton, Formula 1’deki tek siyahi sürücü olarak ‘Black Lives Matter’ protestolarını desteklediğini açıklamış ve tüm F1 camiasını bu konuda duyarlı olmaya davet etmişti.

Valtteri Bottas

2017 Azerbaycan GP'de tüm zamanların en unutulmaz geri dönüşlerinden birine imza atan Fin pilot Valtteri Bottas, her ne kadar Mercedes de olması tartışılsa da 2020 Formula 1'de iyi bir başarı grafiği çiziyor. Formula 1'de 2020 sezonunun ilk yarışı olan Avusturya Grand Prix'sini kazanarak başlayan Mercedes pilotu Valtteri Bottas, Lewis Hamilton ile de sıkı bir rekabet içinde.

Fin pilot, aynı zamanda takım arkadaşı Hamilton’ın Amerika’da yaşanan ırkçı olaylara karşı tutumunu sonuna kadar desteklediğini de dile getirdi. Bottas, 2013 yılında Maldonado'yu, 2014-2016 yılları arasında ise Felipe Massa'yı puan olarak geçmeyi başarmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler