Formula 1'de Pirelli İstanbul Park'tan şikayetçi

13.11.2020 - 18:57 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 18:58

F1 Türkiye Grand Prix öncesi 1. ve 2. antrenman sona erdi. Pilotlar İstanbul pistinin kaygan zeminden dolayı araçlarının hakimiyeti sağlamakta zorlandılar. Bu konuda konuşan Pirelli F1 Direktörü Mario Isola, suçu Türkiye'ye attı. Lewis Hamilton, İstanbul pisti için ne dedi, İstanbul Park yönetimini neden suçladı? İşte tüm detaylar...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de ilk antrenman seansı bugün gerçekleşti. İstanbul Park pistinin çok kaygan ve ıslak olması sürücülere zor anlar yaşattı.F1 pilotları takım telsizine yaptığı konuşmalarda pistte durmakta zorlandıklarını ifade ettiler.

Pirelli'nin Türkiye Grand Prix'sine en sert lastikleri getirmesi, pilotların araçlarını kontrol etmekte zorlanmasına sebep oldu.

"Haberimiz yoktu"

Bu konuda açıklama yapan Pirelli F1 ve Otomobil Yarışları Direktörü Mario Isola "Türkiye Grand Prix'sine getireceğimiz lastikleri seçerken Türkiye'deki piste yeni bir asfalt atılacağını bilmiyorduk."Ancak destek yarışlarının olmamasına ve daha az sayıda yumuşak lastiğe sahip olmamıza rağmen yol tutuşun hafta sonu boyunca gelişeceğinden hiç şüphem yok" ifadeleri kullandı.

Pazar günü gerçekleşecek Türkiye Grand Prix için ise hava durumunun kendi avantajlarına olmasını umduklarını ifade etti.

Yağmur, yarışı zora sokacak

Pirelli F1 ve Otomobil Yarışları Direktörü Mario Isola pazar günü saat 13.10'da başlayacak olan yarış için
"Eğer yağmur yağarsa ve asfalt yüzeyinde yağ olursa, o zaman sürüş çok daha zor olacak." dedi.

Pilotlar, pist için ne dedi?

Lewis Hamilton: "Bilmiyorum neden! Çünkü burası mükemmel bir pist ve zemini yeniden asfaltlarken milyonlar harcadılar, farkındayım burada uzun süre boyunca yarışmadık, ancak bu kadar çok para harcamak yerine belki de temizlemek yeterli olabilirdi."

Hass takım pilotu Romain Grosjean takım telsizine yaptığı konuşmada "Adamım bu sert lastikleri bir daha kullanmamalıyız" dedi.

Red Bull pilotu Max Verstappen ise "Sanki buz pistinde sürer gibiyim. Ice-tanbul"

Russell takım telsizi: "Sekizinci virajda o kadar çok kontrol kaybediyorum ki resmen şaka gibi."

Williams takımı pilotu George Russell: "Sekizinci virajda o kadar çok kontrol kaybediyorum ki resmen şaka gibi."

2020 Formula 1 Türkiye Grand Prix yarış programı

3. Antrenman: Yarın Saat 12.00
Sıralamalar: Yarın 15.00-16.00
Yarış: Pazar Saat 13.10

Türkiye Grand Prix'si hangi kanalda?

Formula 1 yayın haklarını elinde bulunduran S Sport, 2020 Türkiye GP'nin uydu üzerinden ücretsiz yayınlanacağını açıkladı. Türkiye Grand Prix'si S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler