Formula 1'de sanal kupa töreni

20.12.2020 - 16:26 | Son Güncellenme: 20.12.2020 - 16:35

Lewis Hamilton ve Mercedes, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen FIA Ödül Töreni'yle birlikte yedinci şampiyonluk kupasını aldılar. İşte detaylar...

Formula 1'de sanal kupa töreni

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

İsviçre'nin Cenevre kentindeki FIA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Formula 1 yıl sonu ödül töreni, koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrim içi düzenlendi.

Türkiye Grand Prix'siyle 2020 sezonunu şampiyon olarak garantileyen Lewis Hamilton, online olarak bağlandığı törende kariyerinde 7. şampiyonluğu tescil etmiş oldu.

Toto Wolff, Mercedes takımı adına ödülü aldı

2020 F1 takımlar şampiyonasında arka arkaya yedinci takımlar şampiyonluğunu kazanan Mercedes AMG Petronas takımı, düzenlenen törende kupasına kavuştu. Kupayı, Mercedes adına takım CEO'su Toto Wolff aldı.

Yılın çaylağı Tsunoda

2020 Formula 2 sezonunu üçüncü sırada tamamlayan ve gelecek sezon Alpha Tauri'de yarışacak olan  20 yaşındaki Japon pilot Yuki Tsunoda, yılın çaylağı seçildi.

Hamilton, daha önce Formula 1'deki ilk sezonunda üst üste 9 kez podyumda yer alan ilk çaylak pilot olarak da kayıtlara geçmişti.

Bahreyn'de Grosjean'ı kurtaran ekibe ödül

Sezonun 15. yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sinde Haas pilotu Romain Grosjean büyük bir kaza yaşamıştı. Endişe veren kazadan birkaç dakika sonra yanmış kaskıyla çıkan Grojean, görevlilerin müdahalesiyle birkaç dakika içinde alevlerin içerisinden çıkartılıp, ambulansa bindirilmişti.

Gecede FIA Jean Todt Özel Ödülünü Bahreyn Grand Prix'si hakemlerine ve Romain Grosjean'ı kurtaran acil yardım ekibine verildi.

Yılın aksiyon startı Kimi Raikkonen'in

Formula 1'de 'Buz adam' olarak tanınan Kimi Raikkonen, bu sezon Portekiz Grand Prix'sinde muhteşem start almıştı.

Yarışa 16. sıradan başlayan Kimi, inanılmaz bir şekilderakiplrini geçerek 6. sıraya kadar yükseldi. Bu efsane başlangıcı Raikkonen'ne yılın aksiyonu ödülünü getirdi.

Michael Schumacher' e özel ödül

2013 yılında Alp Dağları'nda geçirdiği talihsiz kayak kazası sonrası 7 yıldır komada bulunan efsane pilot  Michael Schumacher, FIA Jean Todt Özel Ödülüne layık görüldü. Ödülü Michael Schumacher adına eşi Corinna Schumacher aldı.

Gecede diğer ödül pilotlar şu şeklide sıralandı

Formula 2 şampiyonu Mick Schumacher
Formula 3 şampiyonu Oscar Piastri
Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Ogier
Dünya Rallikros Şampiyonu Johan Kristoffersson
Formula E Şampiyonu Antonio Felix da Costa

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler