Formula 1'de Schumacher - Mazepin kavgası büyüyor!

Orhan Gülek
08.09.2021 - 13:22 | Son Güncellenme: 08.09.2021 - 13:44

Son dakika Formula 1 haberleri... Haas pilotları Nikita Mazepin ve Mick Schumacher arasındaki gerilim, artarak devam ediyor. İşte detaylar...

Formula 1'de Schumacher - Mazepin kavgası büyüyor!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

7 dünya şampiyonluğu olan babasının komadaki 7. yılında Formula 1’e adım atan Mick Schumacher, takım arkadaşı Nikita Mazepin ile yıldızı bir türlü barışmıyor.

Formula 1 takımlarından Haas'ta F1'deki çaylak sezonlarını geçiren iki isim, bu sene birçok kez pist üstünde karşılaştılar. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu Hollanda GP'de yaşanan birden fazla olay, Haas'ın başını çok fazla ağrıttı.

Schumacher - Mazepin ikilisi Hollanda GP'de neler yaşadı

Sezonun 13. yarışı olan Hollanda GP'DE İlk olarak sıralamalarda bir sorun yaşandı. Mazepin, takım arkadaşının takımdan gelen talimata rağmen kendisini geçtiğini ve Q1'deki son turunu mahvettiğini söyledi.

Ardından yarışın başında Mazepin, Schumacher'e karşı çok agresif savunma yaptı ve birçok kez takım arkadaşını duvara doğru itti.

Schumacher: "Mazepin'in kafasında her zaman benim önümde olma var"

Seans sonrası konuyla ilgili açıklamada bulunan 22 yaşındaki genç pilotu Mick Schumacher "Görünüşe göre, Mazepin'in kafasında ne pahasına olursa olsun benim önümde kalma düşüncesi var. Bu normal, bunda karşı olduğum bir şey yok. Ancak kazanacak hiçbir şeyin olmadığı bir takım arkadaşına karşı çok agresif bir şekilde savunma yaptığımız noktaya gidersek, bu doğru bir yaklaşım olmayabilir diye düşünüyorum. O beni pit yoluna doğru zorluyor. Ben yine de bunun doğru bir yol olmadığını, muhtemelen takımla bu konu hakkında konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Burnum zaten oradaysa, o zaman yoldan çekilmek ve temelde beni pit şeridine itmek için biraz geç olduğunu düşünüyorum. Sanırım bunu yaptığı tek pilot ben değildim. Bazı isimlerin onun yaptıklarına bakacağından eminim. Umarım gelecekte bunların bir sonucu olur" şeklinde konuştu.

Mazepin: "Yüzsüz biri"

Mazepin ise Schumacher için yaptığı açıklamada “Yüzsüz biri ve 19. sıra için mücadelede gerçek yüzlerini gösteren insanları sevmiyorum. Formula 1’de olduğum sürece buna izin vermeyeceğim. Onu Imola’daki sıralama turlarında geçtikten sonra, bunun mümkün olmadığını söyledi. Ondan sonra da yerlerimiz koruyacağımızı belirten bir açıklama yapıldı. Yine de Avusturya’da ve burada beni geçti.”

Amca Schumacher: "Her şey para değil"

Son olarak Mick Schumacher’in emekli F1 pilotu olan amcası Ralf Schumacher'de konuya dahil oldu ve kendi düşüncelerini paylaştı, Mazepin’in sürüşünden memnun olmadığını söyledi.

Ralf, Rus sürücünün yaptığı savunmanın hayati tehlike oluşturduğunu ve bunun gibi hamleler yaptığı sürece sporda olmaması gerektiğini belirtti.

Sky Almanya’ya konuşan Ralf Schumacher, “Mick, Mazepin önüne kırıp kanadı kırılmadan önce onu geçmek için mükemmel bir pozisyondaydı. Bu yüksek süratlerde bu tür hareketler hayati tehlikeler oluşturuyor. Bu tür hamlelerle Nikita’nın Formula 1’de yeri yok. Aldığı riskler, yeteneğine uyuşmuyor. Kendini kaybetmiş ve sinirli gözüküyor. Haas patronu Gunther Steiner’in artık acilen buna müdahale etmesi gerekiyor. Para gerekliyse bile, takımınızı tehlikeye atmanın bedeli bu olamaz.”

Mazepin'in babası Haas takımını satın almak istiyor

Öte yandan Nikita'nın babası Dmitry, aynı zamanda milyarder bir işadamı ve daha önce Racing Point'i satın almak istedi. 

Bu görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından diğer takımlarda oğlunu yarıştırmak isteyen Dmitry, sonuç olarak bu sezon Haas'la anlaşmıştı.

 

Formula 1'de 2021 sezonunda Haas pilotları Nikita Mazepin ve Mick Schumacher, henüz puanla tanışamadı. 

Formula 1 2021 sezonu pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı

  1. Max Verstappen (Hollanda): 224.5 puan
  2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 221.5 puan
  3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 123
  4. Lando Norris (Büyük Britanya): 114
  5. Sergio Perez (Meksika): 108

Takımlar klasmanı

  1. Mercedes 344,5
  2. Red Bull: 332.5
  3. Ferrari: 181.5
  4. McLaren: 170
  5. Alpine: 90
Senin için hazırladığımız haberler