Formula 1'de sular durulmuyor: Hamilton kariyerini noktalayabilir

Orhan Gülek
18.12.2021 - 15:28 | Son Güncellenme: 18.12.2021 - 15:35

Formula 1'de sezonun son yarışın son turunda şampiyonluğu Verstappen'e kaptıran Mercedes pilotu Hamilton'ın kariyerini noktalayacağı iddia ediliyor.

Formula 1'de sular durulmuyor: Hamilton kariyerini noktalayabilir

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de sezonun son turunda Red Bull pilotu Max Verstappen'e şampiyonluğu kaptırarak tarihe geçme şansını kaçıran Hamilton, yarış kariyerini noktalayabilir.

Ne olmuştu?

F1 Abu Dabi Grand Prix'sindeki final yarışının sonlarında yaşanan bir kaza, Max Verstappen'in Hamilton'ı geçerek şampiyonluğa ulaşmasını sağlamıştı. Mercedes duruma iki kez itiraz etmiş ancak her iki itirazın da reddedilmesi üzerine konuyu Uluslararası Temyiz Mahkemesine taşıma kararı almıştı. Şampiyonluğun temyize götürülmesi, 2021 finaline dair nihai kararın gelecek yıl açıklanacağı şeklinde yorumlanmıştı.

Mercedes konuya dair açıklamasında, "Abu Dabi'den az önce tanık olduklarımıza inanamayarak ayrıldık. Elbette yarışı kaybetmek oyunun bir parçası, ancak yarışa olan inancınızı kaybetmek farklı bir durum" ifadelerini kullanmıştı. 

Mercedes'in itirazı, pilotlardan Nicholas Latifi'nin yaptığı kaza sonucunda güvenlik aracının girmesi sonrasında yarışın son bölümünde kural hataları yapılması üzerineydi. Zira kaza yaşandığında Mercedes sürücüsü Hamilton, Red Bull-Honda takımından rakibi Verstappen'den 12 saniye öndeydi. Verstappen'in zaferiyle sonuçlanan yarış nedeniyle Hamilton, 8. kez şampiyon olma şansını kaçırmıştı.

Hamilton, hile yapıldığına inanıyor

Öte yandan yarış anında Formula 1'de hile yapıldığını takım radyosundan dile getiren Hamilton, yarışların artık pist üzerinden değil de masa başında kazanıldığına inanıyor. Bu bağlamda da Formula 1 kariyerini gelecek sezon sonlandıracağı iddia edilyor.

Mercedes, Hamilton'ın kariyerini sonlandıracağı ima etti

Tüm bu yaşananlar sonrası ise Mercedes F1 takım patronu Toto Wolff, Hamilton'ın yarışın ardından "acı ve sıkıntının" üstesinden gelmek için mücadele edeceklerini ancak böyle tartışmalı bir şekilde şampiyonluğu kaybetmenin hayal kırıklığının, Hamilton'ı çıkış kapısına doğru itmemesini umduğunu açıkladı.

"Artık sorgulamaya başlıyorsun"


Wolff, "Lewis ve ben şu anda hayal kırıklığına uğramış durumdayız. Spora karşı hayal kırıklığına uğramadık, sporu vücudumuzun her bir noktasına kadar çok seviyoruz ve kronometre asla yalan söylemeyeceği için seviyoruz. Ancak bu temel spor adaleti ve sporun özgünlüğü ilkesini kırarsak, o zaman aniden kronometre artık geçerli olmamaya başlar çünkü rastgele karar verme sürecine maruz kalırız. Bu sevgiyi kaybedebileceğiniz açık. Ortaya koyduğun tüm emeğin, terin, gözyaşının ve kanın, en iyi performansları piste çıkarmakta gerçekten gösterilip gösterilemeyeceğini sorgulamaya başlıyorsun çünkü bunlar rastgele elinizden alınabiliyor."

"Yarışı kimin kazandığına dair hiçbir şüphe yoktu"


"Pazar günü yaşanan acı ve sıkıntının üstesinden asla gelemeyeceğiz." dedi. Wolff, "Lewis umarım devam eder. Onun yarışmaya devam etmesini çok isterim çünkü o tüm zamanların en iyi sürücüsü. Son dört yarış açısından baktığınızda, Pazar günü onları domine etti ve yarışı kimin kazandığına dair hiçbir şüphe yoktu. Bu da dünya şampiyonluğunu kazanmaya değerdi."

"Hamilton değerleri net olan bir adam"


"Önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca olaylar üzerinde çalışacağız. Bence bir yarışçı olarak, kalbi, performansının zirvesinde olduğu için devam etmesi gerektiğini söyleyecek. Ancak Pazar günü ona yaşatılan acının da üstesinden gelmeliyiz çünkü o değerleri net olan bir adam. Bu olanları anlamak zor.' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler