Formula 1 Haberleri | Lewis Hamilton'dan Alonso'ya Verstappen yanıtı

Orhan Gülek
30.10.2022 - 13:12 | Son Güncellenme: 30.10.2022 - 13:31

Formula 1 Mercedes pilotu Lewis Hamilton, kazandığı şampiyonlukları Verstappen'in başarılarıyla kıyaslayan Fernando Alonso'ya sosyal medya hesabından yanıt verdi

Formula 1 Haberleri | Lewis Hamilton'dan Alonso'ya Verstappen yanıtı

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton ile çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso arasında sular durulmuyor.

Hamilton, Fernando Alonso'nun geçtiğimiz günlerde kazandığı şampiyonluklarla ilgili sözlerine, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla yanıt verdi.

Alonso'dan Hamilton-Verstappen kıyaslaması

Fernando Alonso, Hollandalı de Telegraaf'a verdiği demeçte, Max Verstappen'in elde ettiği şampiyonlukların Lewis Hamilton'ın elde ettiklerinden daha değerli olduğunu söylemişti.

Alonso, "Lewis'e büyük saygı duyuyorum, ancak yine de sadece takım arkadaşınızla mücadele ederek yedi dünya şampiyonluğu kazandığınızda işler biraz değişiyor. Böyle şampiyonlukların değeri, istatistiklerinizin daha düşük olduğu, ancak eşit veya daha iyi araca sahip diğer pilotlarla mücadele etmek zorunda kaldığınız zamanki şampiyonluklara göre daha düşük." demişti.

Hamilton'dan Alonso'ya ince gönderme

Alonso'nun ifadeleri sonrası Hamilton taraftarları bu açıklamaya büyük tepki gösterdi. İspanyol pilot ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla durumu açıklığa kavuşturmaya çalışmıştı.

Hamilton konu hakkında hiç konuşmadı ancak birkaç saat önce yaptığı paylaşımla İspanyol pilota yanıt vermiş gibi görünüyor.

Hamilton'ın paylaştığı fotoğraf, ikilinin birlikte yarıştığı 2007 yılına ait. Burada Hamilton podyumun en üst basamağında yer alırken, Alonso ikinci sırada yer alıyor.

İkili Belçika GP'de kaza yaptı

Öte yandan bu sezon Fernando Alonso ile Lewis Hamilton arasındaki yaşanan sözlü atışmalar pistte de devam etmişti. 2022 Belçika GP'de Alonso-Hamilton çarpışması uzun süre gündem olmuştu. 

Belçika GP'de henüz ikinci turundayken Lewis Hamilton, Fernando Alonso ile temas etti. Alonso'yu geçmek isteyen Hamilton geçiş sırasında rakibinin tekeri nedeniyle bir anda havaya fırlayıp tekrar piste düştü. Daha sonrasında ise Hamilton yarışa devam edemedi. 

Alonso'dan Hamilton'a: "Aptal"

Hamilton'ın yaptığı geçişe kızan Fernando Alonso: "Nasıl bir aptal. Çok büyük bir başlangıç yaptık ama bu adam yalnızca yarışa birinci sıradan başlarsa araba kullanmayı ve start almayı biliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Formula 1'de sıradaki durak Meksika

Formula 1'de 2022-2023 sezonunun bitmesine son 3 yarış kala bugün Meksika Grand Prix'si koşulacak. Heyecan dolu mücadele 30 Ekim 2022 Pazar günü (bugün) TSİ 23:00’de başlayacak. Yarış severler Formula 1 Meksika GP’sini Ssport 2 ve Ssport Plus ekranlarından canlı olarak izleyecek.

Senin için hazırladığımız haberler