Honda, Aston Martin'le Formula 1'e Geri Dönüyor! Gözler Fernando Alonso'da

Orhan Gülek
24.05.2023 - 15:29 | Son Güncellenme: 24.05.2023 - 16:08

2026 sezonundan itibaren Aston Martin takımının motor tedarikçisi olarak Formula 1'e geri dönen Honda, kendisini eleştiren Fernando Alonso ile birlikte çalışacak.

Honda, Aston Martin'le Formula 1'e Geri Dönüyor! Gözler Fernando Alonso'da

AJANSSPOR - HABER

Honda, Formula 1'den ayrılma kararı aldıktan 3 yıl sonra pistlere geri dönüyor. Ünlü Japon üretici,  2026'dan itibaren Aston Martin'le çalışacağını resmen duyurdu.

Gözler Fernando Alonso'ya çevrildi

Gelişme sonrası gözler Aston Martin pilotu Fernando Alonso'ya çevrildi. Öyle ki 2015'de Honda ile çalkantılı bir geçmişe sahip olan Alonso, Honda motoru için "GP2 motoru" diyerek Japon üreticinin sert eleştirilerine maruz kalmıştı.

Honda, Fernando Alonso'ya karşı net!

Alonso, daha sonra Honda için yapmış olduğu olumsuz eleştirileri geri almış olsada Japon üreticiyle arası hiçbir zaman düzelmedi. Fakat Honda'nın şu anki patronları, bu konuda herhangi bir kırgınlık yaşanmadığı konusunda netler.

İlgini Çekebilir
Formula 1'den Imola GP kararı!
Habere Git

"Alonso'ya karşı hiçbir itirazımız olmaz"

Honda Racing Corporation başkanı Koji Watanabe, Honda'nın araçlardan birinde Alonso'nun yarışmasına izin verip vermeyeceği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Eğer Alonso ile yeniden bir ekip olacaksak ve bizim sürücümüz olacaksa, bizimle yarışmasına hiçbir itirazımız olmaz."

2026'da Fernando Alonso emekli olabilir

Öte yandan İspanyol pilot Fernando Alonso'nun 2026 yılında Aston Martin'de kalıp kalmayacağı belli değil çünkü o yıl 45 yaşına girecek ve fiziksel anlamda zorlanmaya başlaması oldukça olası. 

Honda'nın Formula 1 macerası

İlk kez 1964'te F1'de boy gösteren Honda'nın motorlarını taşıyan otomobiller, toplam 89 yarış ve 90 pole pozisyonu kazandı. Honda, 2008 yılı sonunda ekonomik kriz nedeniyle ayrıldığı F1'e yeniden katıldığı 2015-2021 yıllarında 16'sı Red Bull, biri de AlphaTauri ile olmak üzere 17 yarış birinciliği elde etti.

Fernando Alonso'nun kariyeri

Formula 1'de Minardi, Renault, Ferrari, McLaren ve Alpine takımlarında pilotluk yapan Fernando Alonso, 2005 ve 2006'Da Renault ile dünya şampiyonluğu yaşamıştı. Kariyerinde toplam 349 yarışa çıkan, 32 galibiyet alıp 98 kez podyum gören İspanyol sürücü en çok tuz ve en çok mesafe kat eden F1 pilotu konumunda.

Senin için hazırladığımız haberler