Formula 1'de transfer çalımı! Alpine'de Oscar Piastri 2023'te McLaren'e geçiyor

Orhan Gülek
02.09.2022 - 17:15 | Son Güncellenme: 02.09.2022 - 17:40

Alpine takımından olaylı bir şekilde ayrılan Oscar Piastri, 2023 Formula 1 sezonunda McLaren adına yarışacağı duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Formula 1'de transfer çalımı! Alpine'de Oscar Piastri 2023'te McLaren'e geçiyor

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 2023 sezonu hazırlığı son sürat devam ediyor. Formula 1'in en eski ve başarılı takımlarından biri olan McLaren, 2023 sezonunda Oscar Piastri ve Lando Norris ikilisiyle yarışacağını açıkladı.

Soruşturma sonuçlandı: Piastri'nin haklı

Alpine takımından olaylı bir şekilde ayrılan Avustralyalı pilot Oscar Piastri'nin hangi takımda yarışacağına dair son kararı, Sözleşme Tanıma Kurulu'nun yapmış olduğu inceleme belirleyecekti.  Motorsport'un haberine göre Hem McLaren, hem de Alpine, Piastri ile geçerli anlaşmasının olduğunu savunuyordu ve bunun üzerine ilgili kurul geçtiğimiz günlerde soruşturma için toplandı.

Soruşturmanın sonucu bugün taraflara bildirildi ve Piastri'nin haklı, Alpine'in haksız olduğu belirtildi.

Lando Norris ve Oscar Piastri yan yana

Bunun resmi olarak bildirilmesinin hemen ardından McLaren, Piastri'nin 2023 sezonundan itibaren kendileri adına yarışacağını açıkladı.

Piastri bu açıklamanın ardından, "McLaren gibi prestijli bir takımla F1'e gireceğim için çok heyecanlıyım ve bana sunulan fırsat için minnettarım."

"Takımın genç yeteneklere şans verme konusunda uzun bir geleneği var ve takımı gridin önüne taşımak için Lando ile birlikte sıkı bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyorum. Artık 2023'te F1'deki ilk sezonuma hazırlanmaya ve F1 kariyerime papaya ile başlamaya odaklandım." dedi.

Bu açıklama ile McLaren'in 2023 F1 sezonunda Lando Norris ve Oscar Piastri ile yarışacağı kesinleşmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler