Formula 1'de transfer gelişmesi! Oscar Piastri, Red Bull'a gidiyor...

18.10.2024 - 13:18 | Son Güncellenme: 18.10.2024 - 13:28

Formula 1 padoğunda McLaren pilotu Oscar Piastri'nin adı Red Bull ile geçmeye başladı. Genç pilot, Max Verstappen ile takım arakadaşı mı olacak? Detaylar.

Formula 1'de transfer gelişmesi! Oscar Piastri, Red Bull'a gidiyor...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 padoğunda ortaya flaş bir iddia atıldı. Autosport'a göre McLaren pilotu Oscar Piastri, Red Bull'un radarında yer alıyor.

Sözleşmesi devam ediyor

Genç pilotun McLaren ile olan sözleşmesi 2027 yılına dek devam edecek. İddiaya göre Red Bull, Sergio Perez'in düşük formu sebebiyle Max Verstappen'in yanına Avustralyalı pilot Oscar Piastri'yi getirmek istiyor. Ayrıca Red Bull, bu sezon içinde Sergio Perez ile iki senelik yeni sözleşme imzaladığını açıklamıştı.

Max Verstappen'den Piastri'ye övgü

Red Bull'un 3 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Hollandalı pilotu Max Verstappen, 22 yaşındaki genç pilot için şu ifadeleri kullandı. “Benim için o kesinlikle iki numaralı pilot değil ve onun yerinde olsaydım bunu asla kabul etmezdim.

Elbette benim için konuşmak kolay çünkü ben 10 yıldır Formula 1'deyim ve bu Oscar'ın ikinci sezonu, bu yüzden ayağınızı yere basmak her zaman daha zordur. Ama o, sırf kendisinden istendiği için galibiyetlerden ve pozisyonlardan vazgeçip ikinci planda kalmayı hak etmeyen harika bir F1 pilotu."

Oscar Piastri'nin 2024 sezonu

Piastri, geçen sezon ilk Formula 1 deneyimine güçlü bir giriş yapmış ve sezonu bir sprint zaferi ile kapatmıştı. Adından sıkça söz ettiren yetenekli pilot, bu sezon iki kez GP zaferi elde etti ve topladığı 237 puanla pilotlar sıralamasında 4. sırada yer aldı. Avustralyalı pilot ayrıca bu sezon 7 kez podyumda yer almayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler