Formula 1'de transfer! Otmar Szafnauer, Aston Martin'den Alpine takımına geçti

Orhan Gülek
17.02.2022 - 20:25 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 21:14

Son dakika Formula 1 haberleri... Alpine F1 takımı, yeni sezonda takım patronluğu görevini, Aston Martin'den ayrılan Otmar Szafnauer'in üstleneceğini duyurdu.

Formula 1'de transfer! Otmar Szafnauer, Aston Martin'den Alpine takımına geçti

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de Aston Martin, takım patronu Otmar Szafnauer'e veda etti. Szafnauer'in vedası sonrası 2021 Formula 1 sezonu öncesinde tamamen Alpine F1 takımına dönüşen Renault, teknik adamla anlaştığını duyurdu.

Szafnauer, Bruno Famin ile birlikte çalışacak

Yapılan açıklamaya göre Szafnauer, göreve yeni atanan ve Renault'unun Viry'deki motor bölümünün başkanlığını yapan Bruno Famin ile birlikte çalışacak. Yakın zamana kadar FIA için çalışan Famin, şimdi Renault'nun Viry'deki motor bölümünden sorumlu olacak. Ondan önce Peugeot'nun teknik liderlerinden biriydi. 

"Takımı 2022'deki iddialı hedeflerine doğru götürmeye hazırız"

Konuyla ilgili Alpine CEO'su Laurent Rossi "Otmar ve Bruno'nun takıma katılmasıyla 2022 için yeni bir seviyeye geçiyoruz. Otmar'ın sporda çok fazla deneyimi ve benzeri görülmemiş bir kazanma isteği var. Bruno, ise rekabette fark yaratan teknolojileri tasarlama ve bunları, bir takım ve marka olarak projemizin önemli bir unsuru olan yol araçlarına aktarma konusunda zengin bir geçmişe sahip. Yarışçılardan' oluşan ekibimiz şimdi tamamlandı ve takımı 2022'deki iddialı hedeflerine doğru götürmeye hazırız." dedi.

Aston Martin, 2021 F1 sezonunda ne yaptı?

Max Verstappen'in şampiyonluğuyla tamamlanan 2021 sezonunda Sebastian Vettel ve Lance Stroll'le yarışan Aston Martin, 2021 Markalar Şampiyonası'nı 77 puanla yedinci sırada tamamlamıştı.

Alpine F1, yeni aracını tanıtacak

2021 sezonunu 155 puanla 5. sırada bitiren Alpine ise 2022 sezonunda direksiyonunda Esteban Ocon ve Fernando Alonso olmaya devam edecek. Takım yeni aracını 21 Şubat'ta tanıtacak.

Senin için hazırladığımız haberler