Formula 1'de yeni skandal! Hamilton ve Mercedes...

22.06.2024 - 06:56 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 07:15

Formula 1 gündemine bomba bir iddia düştü. Bir kullanıcı, Christian Horner olayının benzeri gibi Lewis Hamilton hakkında tüm gride mail attı. İşte detaylar.

Formula 1'de yeni skandal! Hamilton ve Mercedes...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de padok dışındaki olaylar bu sezona damgasını vurdu. Henüz sezonun yarısı tamamlanmamışken birçok iddia gündemi meşgul etti. Son olarak bir Mercedes çalışanı olduğunu düşünülen anonim bir kullanıcıdan tüm Formula 1 padoğuna e-mail gönderildi. Mailin içeriği ise Mercedes'in Lewis Hamilton'ı bilerek ve isteyerek sabote etmesiyle ilgiliydi.

Mail Kanada GP sonrası gönderildi

Formula 1 padoğuna gönderilen bu mail, Kanada GP sonrası FIA Başkanı Ben Sulayem dahil tüm basın mensuplarına kadar gönderildi. Mailin gönderildiği haberi ise tüm Formula 1 medyası ve takım patronları tarafından da onaylandı.

Alıcı listesi Horner olayı ile aynı

Sezon başında bir kadın çalışanı rahatsız ettiği iddiasıyla Red Bull tarafından soruşturma açılan, daha sonrasında suçsuz bulunan Christian Horner skandalı da bir anonim kullanıcı tarafından tüm padoğa mail olarak atılmış ve gün yüzüne çıkarılmıştı. Red Bull takım patronunun olayında atılan maildeki alıcı listesi, Lewis Hamilton ile ilgili atılan maildeki alıcı listesiyle aynı.

İlgini Çekebilir
Carlos Sainz'ın yeni takımı belli oldu! İşte yeni adresi...
Habere Git

Toto Wolff iddialara cevap verdi

 Bir muhabir Mercedes takım patronu Toto Wolff'e, "İsimsiz bir e-postadan Mercedes, Lewis Hamilton'ı sabote etti haberleri aldık" dedi. Tecrübeli takım patronu ise konuyla ilgili "Ne zaman ön plana çıkmaya başlasak deli saçması bir şeyle muhattap oluyoruz. Polisleri göreve çağırdık, bunu yapan cezayı alsın. İnanılmaz bir yalan" ifadelerini kullandı.

Ferrari'den de açıklama geldi

Lewis Hamilton'ın 2025 sezonundaki yeni takımı Ferrari takım patronu Fred Vasseur'de isimsiz mail hakkında şu ifadeleri kullandı: "1,500 kişinin gece gündüz çalıştığı, güncellemeler getirmek için çabaladığı bir şirketin araçlarından birine kasıtlı olarak zarar verebileceğini nasıl düşünebilirsiniz? Bu tamamen mantık dışı ve padoktaki hiç kimse böyle bir şey yapamaz."

Lewis Hamilton, Mercedes tarafından sabote mi ediliyor?

Bu sezon sonunda takımdan ayrılıp Ferrari takımına transfer olacak olan Lewis Hamilton, pilotlar sıralamasında topladığı 55 puanla 8. sırada yer alıyor. Takımda ikinci plana düştüğü görülen Hamilton, Kanada GP'de takım arkadaşı Russell tarafından geçilmiş ve 4. sırada yarışı tamamlamıştı. Yarış sonunda Toto Wolff, Hamilton'a telsizden "Olsun Lewis, en azından arabadan performans alabiliyoruz. Diğer yarışlarda daha iyi olacağız" söylemine hiçbir şey dememiş ve sessiz kalmayı tercih etmişti. Bu sekanstan sonra ise medya tarafından Hamilton'ın 2. plana atıldığı iddiaları çokça artmaya başladı.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de art arda 3 yarış haftası: İspanya GP
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler