Formula 1, Imola GP'nin İptal Edildiğini Açıkladı

İsa Kethüda
17.05.2023 - 14:42 | Son Güncellenme: 17.05.2023 - 16:16

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1 Yönetimi, Emilia-Romagna bölgesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle Imola GP'nin iptal edildiğini açıkladı.

Formula 1, Imola GP'nin İptal Edildiğini Açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Formula 1, hava muhalefeti nedeniyle Imola GP'nin iptal edildiğini açıkladı.

Yarış kötü hava koşulları nedeniyle iptal oldu

Formula 1'de bu hafta sezonun 6. yarışı olan Emilia Romagna Grand Prix'si düzenlenecekti fakat bölgedeki kötü hava koşulları ve aşırı yağış nedeniyle yarış iptal edildi. 

Formula 1'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, FIA Başkanı, ilgili Bakanlar, İtalya Otomobil Kulübü Başkanı, Belediye Başkanı ve organizatörler arasında yapılan görüşmelerin ardından yarışın yapılmamasına karar verildiği duyuruldu.

Ne olmuştu?

Salı günü öğleden sonra pistin kenarındaki Santerno nehrinden kaynaklanan sel tehdidi nedeniyle takım çalışanları pistten tahliye edildiler ve ikinci bir açıklamaya kadar piste girişleri yasaklandı. Sosyal medyada da F2-F3 padoğunun ve televizyon tesisinin sular altında kaldığı görüntülerin yayılmasıyla birlikte, yarışın iptali ciddi ciddi konuşulmaya başlandı.

Konu doğal olarak İtalyan hükümetine kadar gitti ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini tarafından yarışın ertelenmesi istendi.

F1 Emilia Romagna GP, bu sezon olacak mı?

Formula 1'de 2023 sezonunda yoğun takvim nedeniyle Emilia Romagna GP'sinin yılın ilerleyen dönemlerine ertelenme olasılığının ise çok düşük olduğu, ancak yarışın 4-6 Ağustos tarihlerine ertelenebileceği düşünülüyor.

Senin için hazırladığımız haberler