Formula 1'den Türkiye tanıtımı

13.11.2020 - 11:43 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 11:43

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1'in Türkiye Grand Prix öncesi yayınladığı İstanbul tanıtım videosu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Formula 1'in İstanbul tanıtım videosunu kaç kişi izledi, Türkiye Grand Prix, ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte tüm detaylar.

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Dünyanın en fazla izlenen spor organizasyonları arasında gösterilen Formula 1'in Türkiye macerası kaldığı yerden devam ediyor. Formula 1 sezonunun 14.yarışı olan Türkiye Grand Prix için Formula 1 yönetimi sosyal medya üzerinden İstanbul tanıtım videosu yayınladı. Yayınlanan video sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı.

24 saat dolmadan milyonlara ulaştı

Formula 1'in yayınladığı İstanbul tanıtım videosu, 24 saat dolmadan çok sayıda sosyal medya kullanıcısına ulaştı. Formula 1'in resmi Twitter hesabından paylaşılan video 1 milyon 600 bin kullanıcı tarafından izlenirken, Instagram'daki izlenme rakamı da 1 milyon 300 bin oldu. Formula 1 İstanbul tanıtım videosu Facebook'ta ise 110 bin izleyiciye ulaştı.

Formula 1 pilotları Alexander Albon ve Pierre Gasly, şehrin en özel noktalarında Red Bull Racing ve AlphaTauri Formula 1 araçları ile tur attı. Daha sonra ikili, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'sünde dünyada iki kıta arasında yapılan ilk pitstop'unu gerçekleştirdi. Bu sürprizle hem Formula 1'in Türkiye dönüşü kutlandı hem de İstanbul tanıtımı için nefes kesen bir film çekildi.

Formula 1 ülkenin tanıtımına büyük destek sağlıyor

Formula 1 Türkiye Grand Prix’si 9 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’ye döndü ve İstanbul’un tanıtımına önemli bir katkı sunması bekleniyor. 10 takım, 20 sürücüyle 21 ülkede gerçekleştirilen Formula 1'in her bir yarışını 150’yi aşkın ülkeden 2 milyara yakın insan izliyor.

Formula 1 yarışları düzenlediği ülkeye de paha biçilemez bir tanıtım fırsatı sunuyor. Yapılan tahminlere göre Türkiye Grand Prix'in ülkemizin tanıtımına 500 milyon dolar değerinde katkı yapması bekleniyor.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si 15 Kasım Pazar günü saat 13.10'da başlayacak. Yarıştan 1 gün önce yapılacak sıralama turları ise 15.00-16.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Hangi kanalda?

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler