Formula 1'e yeni Rus pilot

01.12.2020 - 13:29 | Son Güncellenme: 01.12.2020 - 13:30

Formula 1'in Amerikalı takımı Haas, 2021 sezonu için yeni pilotunu duyurdu. Formula 2'de 162 puanla 3.sırada bulunan Rus pilot Nikita Mazepin, gelecek sezon Haas takım pilotu olarak F1 yarışlara katılacak. İşte detaylar...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun bitimine son iki yarış kalırken, F1 takımları gelecek sezon takım pilotlarını duyurmaya devam ediyor. Son olarak Formula 1'de Amerikan markası olan Haas takımı, 2021 sezonunda Rus pilot Nikita Mazepin'le anlaştığını duyurdu.

Nikita Mazepin, F1'de dördüncü Rus pilot olacak

Haas F1 takımının Rus Pilot Nikita Mazepin duyurmasından sonra, Formula 1'de Rus pilot sayısı dörde yükseldi. 2010'den beri F1 yarışlarında olan Renault pilot Vitaly Petrov haricinde, AlphaTauri pilotu Daniil Kvyat ve Williams pilotu Sergey Sirotkin, Rus pilot olarak F1 yarışlarında bulunuyor.

Son yapılan Bahreyn Grand Prix'sinde kaza yapan ve büyük bir tehlike atlatan  Romain Grosjean ve diğer Hass pilotu olan Danimarkalı Kevin Magnussen gelecek sezon takımda olmayacaklarını daha önce açıklamışlardı. ( YANAN ARAÇTAN YÜRÜYEREK ÇIKTI )

Haas F1 takımının yeni pilotu olan Nikita Mazepin, 2018'deki şu an da ismi Formula 3 olan GP3'de şampiyonasında Anthoine Hubert'in arkasında ikinci oldu. Bu sezon Formula 2'de 162 puanla 3.sırada bulunan Rus pilot Nikita Mazepin, geçen ay Racing Point takımıyla test turlarına katılmıştı.

Rus pilot Nikita Mazepin'in milyarder babası Dmitry Mazepin, daha önce F1 takımı Williams'ı ve Racing Point' almak için yoğun çaba sağlamış ancak başaramıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler