Formula 1’e yeni VAR sistemi geliyor

Feride Kara
30.01.2022 - 23:49 | Son Güncellenme: 30.01.2022 - 23:53

Formula 1’e 2022 yılında video yardımcı hakemler (VAR) merkezi gibi video asistan sistemini veya buna benzer bir sistem getirilebileceği konuşuluyor..

Formula 1’e yeni VAR sistemi geliyor

Ajansspor Haber

Planetf1’in haberine göre, yarış direktörü Micheal Masi’nin Formula 1’in önemli isimleri olan Lewis Hamilton ve Max Verstappen arasındaki tur bindirilen araçşarın tur atmasına izin vermesi ve güvenlik aracı anındayken yarışı yönetme şekli sebebiyle kariyerini ciddi anlamda tehlikeye atmıştı. 2021 yılının Aralık ayında Abu Dabi Grand Prix’indeki tartışmalı şampiyonluk finalinin ardından FIA ve Formula 1 yarışların nasıl yönetileceği ve denetlenmesine yönelik bir soruşturma başlatmıştı. 

2022 Formula 1 sezonunun hemen öncesinde

Alınan bu kararların, piste giren Verstappen'in bu kritik noktaya kadar yarışı tamamen domine eden Hamilton'u yakalamayı başardığı ve son turda ilk Dünya Şampiyonası unvanını kazandığı bir senaryo yarattığı söylenebilir. FIA’nın başlattığı soruşturma’nın sonucu 2022 sezonunun arifesinde 18 Mart tarihinde açıklanacak.

Tıpkı futboldaki VAR gibi

Kararın açıklanacağı tarihe kadar, bu bulgular ışığında hangi yeni yöntemlerin uygulanacağı Formula 1 dünyasında konuşulmaya başlandı. Pek çok kişinin ortak düşüncesi, tüm sorumlulukların tek bir yarış direktörüne yüklenmesi yerine birden fazla kişinin sorumluluk sahibi olacağı bir sistem getirmek yönünde oluyor. Alman basınından Motorsport-Magazin’e göre ise bu sistem, bir Formula 1 yarış haftası boyunca yarış kontrolüne tavsiyelerde bulunmaya yardımcı olacak merkezi bir video asistan sistemini içerebilir. Bu tıpkı futboldaki (VAR) video yardımcı hakem sistemi gibi olabilir.

İlgini Çekebilir
Ferrrari’nin Şampiyonluk Özlemi Sürerken Ümitler Schumacher’de
Habere Git

2022 Formula 1 sezonu ne zaman başlıyor?

Formula 1’in yeni sezonu 20 Mart 2022 tarihinde başlayacak. Yeni sezon öncesi iki tane test yarışı gerçekleştirilecek. İlk test, 23-25 Şubat tarihlerinde Barcelona’da gerçekleşecek. İkincisiyse 10-12 Mart tarihleri arasında Bahreyn’de düzenlenecek.

Senin için hazırladığımız haberler