Formula 1'in çaylak pilotlarını, İstanbul Park heyecanı sardı

Orhan Gülek
05.10.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 05.10.2021 - 16:32

2021 Türkiye Grand Prix'sinde ilk kez yarışacak olan Haas takımının çaylak pilotları Nikita Mazepin ve Mick Schumacher, heyecanlarını dile getirdiler.

Formula 1'in çaylak pilotlarını, İstanbul Park heyecanı sardı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu Formula 1, 8-9-10 Ekim tarihinde yeniden İstanbul Park'ta motor sporları tutkunlarıyla buluşacak.

Heyecan dolu yarışta İstanbul Park pistine ilk kez çıkacak olan pilotlar; Nikita Mazepin ve Mick Schumacher, değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz yıl Formula 2'de sezonu 5. sırada bitiren ve bu yıl Haas F1 takımıyla anlaşan Rus pilot Mazepin, ilk kez yarışacağı Türkiye GP öncesi şöyle konuştu:

"Hayatımda ilk kez bir yarışı Türkiye'de canlı seyretmiştim"

"Daha önce bu pistte yarışmadığım için Türkiye'de beni ilginç bir deneyim bekliyor. Simülatörde çalışamayacağım için, pistin nasıl olduğunu doğrudan pist üstünde öğrenmem gerekecek. Yine de oraya gitmek harika. Hayatımda ilk kez bir yarışı Türkiye'de canlı seyretmiştim. Babam beni yedi veya sekiz yaşındayken yarışa götürmüştü. Bu hafta sonu anılarım canlanacak ama yarışı sabırsızlıkla bekliyorum. Pist hakkında bildiklerime bakarsam, buradaki piste çok yüksek bir yol tutuşu yok ama Formula 1'in özelliği şu: Pisti ne kadar çok kullanırsanız yol tutuş o kadar artıyor. Umarım eğlenceli olur. Formula 1 pistleri, şampiyonanın ve FIA'nın oldukça yüksek gereksinimlerini karşılıyorlar, bu yüzden Türkiye'de sürüş yapmak ilginç olacak."

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher ise kendilerini ilginç bir hafta sonu beklediğini ifade etti.

Schumacher: "Geçen seneden gelen tecrübe ve telemetri verilerimiz var"

"Pistle ilgili deneyim eksikliği, takımla beraber iyi şekilde hazırlanmamız gerektiği anlamına geliyor. Geçen seneden gelen tecrübe ve telemetri verilerimiz var. Görüntüleri analiz edip yarış hafta sonu için hazırlanabiliyorum. Henüz piste çıkmadık, bu yüzden ne kadar rekabetçi olacağımızı bilmiyoruz. Ancak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Umarım bu, diğerleriyle aramızdaki farkı kapatmak ve belki de onlarla savaşmak için yeterli olur."

Öte yandan Haas takımın çaylak pilotları Nikita Mazepin ve Mick Schumacher, Formula 1 Dünya Şampiyonasında henüz puanla tanışamadı.

Formula 1 Türkiye Grand Prix, ne zaman?

Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turu 9 Ekim Cumartesi, yarış ise 10 Ekim Pazar günü yapılacak. Sıralama Turları 9 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 15:00’te, ana yarış ise 10 Ekim 2021 Pazar günü saat 15:00’te başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler