Max Verstappen yine zirvede! Formula 1'de kırmızı bayraklar....

Furkan Sönmez
08.03.2024 - 17:39 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 17:57

Formula 1'de bu haftanın durağı Suudi Arabistan oldu. Yarış öncesi düzenlenen son antrenman seansında kırmızı bayraklar çıksa da zirvenin sahibi değişmedi. Detaylar.

Max Verstappen yine zirvede! Formula 1'de kırmızı bayraklar....

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de Suudi Arabistan'ın şehirlerinden Cidde'de son antrenman seansı da düzenlendi. Son antrenman seansının bitimine doğru kırmızı bayraklar çıksada Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, 1:28:412'lik derecesiyle son seansı zirvede tamamladı. 2. sırayı Ferrari pilotu Charles Leclerc ve 3. sırayı Red Bull'un bir başka pilotu Sergio Perez aldı.

Carlos Sainz ameliyat olacak

Ferrari son antrenman seansı öncesinde İspanyol pilot Carlos Sainz'ın bu haftaki yarışta olmayacağını açıkladı. Sainz'ın apandisit ameliyatı nedeniyle bu hafta sonu olmayacağı açıklanırken bir yandan da yedek pilot Oliver Bearman'e şans doğdu. Genç pilot Oliver Bearman, 38 numaralı aracıyla padokta yerini aldı ve son antrenman seansında ilk kez Formula 1 pistine çıktı. Genç pilot ayrıca Tifosilerin 97. pilotu olmayı da başardı. 

Genç pilot seansı 10. sırada tamamladı.

Kırmızı bayraklar çıktı

Seansın tamamlanmasına son 12 dakika kalırken Kick Sauber pilotu Guanyu Zhou, virajı dönemedi ve spin atarak bariyerlere çarptı. Zhou, durumunun iyi olduğunu açıkladı ve o kazanın ardından 7 dakika boyunca kırmızı bayraklar çıktı. Seansın bitimine son 5 dakika kaldı ve yeşil bayraklarla seans devam etti.

Mercedes'te Russell rüzgarı

Mercedes'in 26 yaşındaki Britanyalı pilotu George Russell, antrenman seansında 4. sırada yer aldı. Takım arkadaşı Lewis Hamilton ise 9. sırada kendisine yer buldu. Ayrıca Russell, Bahreyn GP'nin 2. antrenman seansı dışında Hamilton'ın gerisinde kalmadı ve bu sezon takım arkadaşına üstünlük sağladı. Hamilton ise aracın arka tarafının stabil olmadığından şikayet etti ve bu sorunun düzeltilmesini takımından rica etti.

Aston Martin ortalarda kaldı

Aston Martin, antrenman seansında 6 ve 7. sırada yer aldı. 42 yaşındaki Fernando Alonso, 2. antrenman seansında zirvede yer alırken bugünkü son seansta ise 6. sırada yer aldı. Lance Stroll ise takım arkadaşının bir sıra gerisinden kendisine yer buldu.

Lando Norris Aston Martin'leri geçti

McLaren pilotu Lando Norris, son antrenman seansında 5. sırada yer aldı. Genç pilot bu sırasıyla Aston Martin pilotları Fernando Alonso ve Lance Stroll'ü geride bırakmayı başardı. Takım arkadaşı Oscar Piastri ise kendisine 8. sırada yer buldu ve Lewis Hamilton'ın önünde yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler