Formula 1'in yeni sezonunda pole pozisyonunun sahibi belli oldu!

Furkan Sönmez
01.03.2024 - 20:04 | Son Güncellenme: 01.03.2024 - 21:16

2024 Formula 1 sezonunun ilk pole pozisyonunu elde eden pilot belli oldu. Sezonun ilk sıralama turları tamamlandı ve sürpriz isimler arka sıralardan başlayacak.

Formula 1'in yeni sezonunda pole pozisyonunun sahibi belli oldu!

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonunun ilk sıralama turları Bahreyn'de düzenlendi. Son 3 sezonunun dünya şampiyonu Max Verstappen, 1:29:179'luk derecesi ve ilk sektör farkıyla pole pozisyonunu elde eden pilot oldu. Hollandalı pilot, kariyeri boyunca bunu 33. kez başardı. 2. sırayı Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc alırken, 3. sıranın sahibi ise Mercedes'in 26 yaşındaki pilotu George Russell oldu.

Ferrari'ler ön sırayı aldı

Fred Vasseur'ün önderliğinde Ferrari, Bahreyn GP'ye 2 ve 4. sıradan başlayacak. Charles Leclerc, 1:29:407'lik derecesi ile 2. sırayı aldı. Carlos Sainz ise 1:29:507'lik derecesi ile George Russell'ın arkasında 4. sırada yarışa başlayacak.

Mercedes Russell'la sevindi Hamilton'la üzüldü

Mercedes, sıralama turlarında antrenman seansları kadar iyi bir performans gösteremedi. Özellikle 2. antrenman seansını zirvede tamamlayan Lewis Hamilton'ın sıralama turlarındaki performansı ön sıralara yetmedi. 38 yaşındaki pilot, 9. sıradan yarışa başlayacak ve ön sıralara yükselmeye çalışacak. George Russell ise yarışa 3. sıradan başlayacak ve podyum için savaşacak.

Red Bull şaşırtmadı

Red Bull, antrenman seanslarındaki etkisiz performansları sonrasında geçen sezon gibi bir dominasyon sağlayamayacak izlenimi verdi. Avusturya takımı sezonun ilk sıralama turlarında Verstappen ile pole pozisyonunu aldı ve Sergio Perez ise 5. sırayı kapmayı başardı. Red Bull'un antrenman seanslarındaki performansı, Formula 1 medyası tarafından diğer takımların stratejilerini incelemek olarak yorumlandı. Nitekim son şampiyon bu senenin ilk pole pozisyonunu almayı başardı.

Aston Martin Alonso ile gülüyor

Aston Martin, sezonun ilk sıralama turlarında İspanyol pilot Fernando Alonso ile gülüyor. Alonso, gösterdiği performansla Q3'e kaldı ve 6. sırada kendisine yer buldu. Aston Martin takımının sahibi Lawrence Stroll'ün oğlu Lance Stroll ise Q2'de elendi ve Bahreyn GP'ye 12. sıradan başlayarak üst sıralara doğru tırmanmaya çalışacak. 

McLaren'lar geride kaldı

Geçen sezonun ortalarında güçlü bir performans sergileyen ve üreticiler sıralamasında Aston Martin'i geride bırakan McLaren, antrenman seanslarındaki performanslarından uzak kaldı. Takımın genç pilotları Lando Norris 7. sırada, Oscar Piastri ise 8. sırada kendilerine yer buldu. İki pilot orta sıralardan yükselerek podyum için kendilerine yer bulmaya çalışacak.

Bahreyn GP Sıralama Turları

İşte Bahreyn GP öncesi düzenlenen sıralama turları sonuçları:

1. Max Verstappen (Red Bull)

 2 Charles Leclerc (Ferrari)

 3. George Russell (Mercedes)

 4. Carlos Sainz (Ferrari)

 5. Sergio Perez (Red Bull)

 6. Fernando Alonso (Aston Martin)

 7. Lando Norris (McLaren)

 8. Oscar Piastri (McLaren)

 9. Lewis Hamilton (Mercedes)

 10. Nico Hulkenberg (Haas)

 11. Yuki Tsunoda (Visa CashApp RB)

 12. Lance Stroll (Aston Martin)

 13. Alex Albon (Williams)

 14. Daniel Ricciardo (Visa CashApp RB)

 15. Kevin Magnussen (Haas)

 16. Valtteri Bottas (Kick Sauber)

 17. Guanyu Zhou (Kick Sauber)

 18. Logan Sargeant (Williams)

 19. Esteban Ocon (Alpine)

 20. Pierre Gasly (Alpine)

Senin için hazırladığımız haberler