Cem Bölükbaşı'ndan Bahreyn GP'de umut veren performans | Formula 2 haberleri

Orhan Gülek
20.03.2022 - 15:04 | Son Güncellenme: 20.03.2022 - 15:48

Charouz takımı için yarışan milli pilot Cem Bölükbaşı, Formula 2 Dünya Şampiyonası'nın birinci ayağı olan Bahreyn GP'de 32 turluk yarışı 15. sırada tamamladı.

Cem Bölükbaşı'ndan Bahreyn GP'de umut veren performans | Formula 2 haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 2'de, 2022 sezonunun ilk yarışı olan Bahreyn GP'deki ana yarışı Pourchaire kazandı. Milli temsilcimiz Cem Bölükbaşı ise Formula 2 Dünya Şampiyonası'nın birinci ayağı olan Bahreyn GP'de ilk kez piste çıktı.  Charouz takımı için yarışan milli pilot, 20. sırada başladığı 32 turluk yarışı 15. sırada tamamladı.

 

Yarışta birinciliği Theo Pourchaire, ikinciliği Liam Lawson, üçüncülüğü ise Jüri Vips elde etti.

Cem Bölükbaşı'ndan umut verici performans 

Yarış içinde bir ara en hızlı tura imza atan Cem, 12. sıraya kadar da yükselmişti. Ancak sonrasında daha yeni lastiklere sahip olan rakiplerine geçilmeye başladı. Yarışın 27. turunda ise Fittipaldi iile Verschoor arasında yaşanan temasın ardından ilk yarışın galibi Verschoor spin attı ve piste güvenlik aracı girdi. Yarış, bitime bir tur kala tekrar başladı fakat Cem, ilk virajın çıkışında attığı spinin ardından geriye düştü. Spin sonrası büyük mücadele veren Cem Bölükbaşı 15. oldu. 

Formula 2'de sezonun bir sonraki yarış gelecek hafta sonu Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek. Sezon boyunca Formula 1 ve Formula 2’nin tüm seansları S Sport Plus’tan canlı olarak yayınlanıyor.

İlgini Çekebilir
Cem Bölükbaşı, ilk yarışında iyi sprint attı!
Habere Git

Formula 2 Bahreyn GP Ana Yarış Sonuçları

E-spor dünyasından gerçek Formula yarışlarına

E-spor dünyasından gerçek Formula yarışlarına geçen hikayesiyle dünyada bir ilk olan Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 sezonunda Charouz Racing System takımıyla yarışıyor. 

 

2017 yılında Formula Espor Dünya Şampiyonası’na katılan Cem Bölükbaşı dünya beşinciliğini elde etti ve Formula 1 şampiyonu Fernando Alonso’nun Simracing takımına seçilen ilk sürücü oldu. 2018’de yine F1 Esports’a katılan 70 bin kişi arasından en iyi 20 yarışçıdan biri olarak, ProDraft seçmelerinde dünya birincisi oldu, Redbull Toro Rosso Formula 1 ekibine katıldı ve takımı ile dünya ikincisi olma başarısını gösterdi.

Formula Renault Esport Series’de Dünya Şampiyonu oldu

Ekim 2019’da kariyerinin ilk Formula yarışını, Formula Renault Eurocup’ın Hockenheim pistinde M2 Competition takımı ile tamamlayan Bölükbaşı, ilk tek koltuklu araç yarışındaki performansıyla otoritelerin ve motorsporları tutkunlarının dikkatini çekti. Formula Renault yarışında gerçek piste çıkmayı başaran dünyadaki ilk sim pilotu oldu.  Bölükbaşı, 2020 yılında ilk kez düzenlenen Formula Renault Esport Series’de ise toplam sekiz yarışta simülasyondaki gücünü göstererek Dünya Şampiyonu oldu.  

Senin için hazırladığımız haberler