Francesco Farioli'de anlaşma yakın! Yeni takımı...

Cem Ergün
10.05.2024 - 13:31 | Son Güncellenme: 10.05.2024 - 14:47

Süper Lig'de Alanyaspor ve Fatih Karagümrük'te de teknik direktör olarak görev yapan İtalyan çalıştırıcı Francesco Farioli'nin yeni durağı belli oluyor.

Francesco Farioli'de anlaşma yakın! Yeni takımı...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Bu sezon Fransa Ligue 1'de Nice ile gösterdiği performansla Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına giren İtalyan teknik adam Francesco Farioli'nin yeni adresinin çok yakında netleşeceği kaydedildi. İşte detaylar...

Kariyerine Türkiye'de başladı

Francesco Farioli, teknik adamlık kariyerine ülkemizde Fatih Karagümrük ile başladı. 2020-21 sezonunun 2. yarısında İstanbul ekibinin başına geçen Farioli, gelecek sezonun Aralık ayına kadar 27 maça çıktı. Farioli liderliğindeki Karagümrük bu maçlarda 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

Daha sonra ise Süper Lig'de Alanyaspor ile anlaşan İtalyan çalıştırıcı, burada 48 maçta görev aldı. Farioli yönetimindeki Alanyaspor 21 galibiyet, 11 beraberlik ve 16 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Fransa'nın yolunu tuttu

Türkiye macerasının ardından Francesco Farioli'nin bir sonraki durağı Fransa oldu. Bu sezon başında Nice ile anlaşan Farioli, ligde 31 maç sonunda 51 puan topladı ve 5. sıraya yerleşti.

Devlerin radarındaydı

Nice ile gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına takılan Francesco Farioli ile Milan ve Ajax'ın yakından ilgilendiği belirtiliyordu

Farioli'nin yeni durağı

İtalyan basınından gazeteci Gianluca Di Marzio'nun haberine göre ise; Hollanda ekibi Ajax, teknik direktör adayları arasında ilk hedefini Francesco Farioli olarak belirledi. Ajax ve Farioli arasındaki görüşmelerin olumlu geçtiği ve anlaşmanın yakın olduğu kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler