(ÖZET) Eintracht Frankfurt - Rangers Maç Sonucu 1-1 | Penaltılar: 5-4

Ali Bozkurt
18.05.2022 - 23:25 | Son Güncellenme: 19.05.2022 - 01:14

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt, İskoç temsilcisi Rangers ile karşı karşıya geldi. 2022 UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Eintracht Frankfurt oldu! İşte detaylar...

(ÖZET) Eintracht Frankfurt - Rangers Maç Sonucu 1-1 | Penaltılar: 5-4

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt, İskoç temsilcisi Rangers ile karşı karşıya geldiği karşılaşma sonunda kupayı kazanan taraf Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt oldu. İşte maça dair tüm detaylar...

İlk yarı beraber bitti

Eintracht Frankfurt, Rangers ile kozlarını İspanya'nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda paylaştı. Zorlu karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda yaptığı ataklardan sonuç alamadı ve final maçının ilk devresi 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Aribo tek golünü finalde attı

Alman ekibi Eintracht Frankfurt'un oyunda üstünlük kurmasından sonra bir türlü rakio kaleyi zorlayamayan Rangers'de 57. dakikada sahneye çıkan Joe Aribo, Avrupa Ligi'ndeki ilk golünü Frankfurt'un ağlarına göndererek takımını son yarım saat kala 1-0 öne geçirmeyi başardı. 

Almanlar ayağa kalktı

Rangers karşısında yenilen gol sonrası şok olan Alman ekibi Frankfurt rakip kaleyi baskı altına alarak beraberlik golünü aradı. Yenilen golden 9 dakika sonra Kostic'in içeriye yerden attığı topta Rafael Borre öne doğru hareketlendi ve takımına 1-1 beraberliği getirerek finalde tekrardan umut verdi. Bu sene Avrupa Ligi'nde 13. maçına çıkan Rafael Borre, 4. golünü atarken 2 de asist katkısı bulunuyor.

120 dakika yetmedi

UEFA Avrupa Ligi Final karşılaşmasında ilk yarısı 0-0 biten Eintracht Frankfurt ile Rangers 90 dakika sonunda 1-1 beraberlikle uzatmalara gitti.  Rangers'in golünü 57. dakikada Aribo atarken Frankfurt'un golünü ise 69. dakikada Borre attı. Uzatmalara giden karşılaşmada iki takım gol bulamadı ve karşılaşma penaltılara gitti. 

Şampiyon penaltılarda belli oldu

120 dakika boyunca üstünlüğü alamayan Frankfurt ile Rangers, kupa için seri penaltılarında karşı karşıya geldi. Penaltılar sonucunda kupanın galibi skoru ile Frankfurt oldu. 

 Penaltı Atışları:

Rangers Tavernier  - Davis - Arfield - Ramsey - Roofe 

Frankfurt: Lenz - Hrustic - Kamada - Kostic - Borre

42 yıl sonra gelen kupa

UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers'i yenerek 2022 Avrupa Ligi şampiyonu olan Frankfurt, 42 yıl sonra UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı almayı başardı. Son olarak 1980 yılında diper Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'a ilk maçta 3-2 kaybetmesine rağmen deplasmanda atılan gol avantajını kullanarak evinde rakibini 1-0'lık skorla yenerek UEFA Kupasını kazanmıştı.

Rangers'in ikinci finali

Alman ekibi Frankfurt'a yenileren UEFA Kupasını rakibine bırakan İskoç ekibi Rangers, daha önce 2008 yılında finale çıkmış ve kupayı Rus ekibi Zenit'e bırakmıştı. Manchester Şehir Stadyumu'nda olan karşılaşmada Zenit 2-0'lık skorla kupaya uzanan taraftı.

En çok kazanan Sevilla

UEFA Avrupa Ligi kupasını en çok müzesine götüren takım ise İspanyol ekibi Sevilla oldu. 6 defa kupayı kazanma başarısı gösteren Sevilla'yı ikinci sırada ise İtalyan ekibi Inter takip ediyor. Inter ise kupayı 3 defa kazanma başarısı gösterdi. 6 defa finale çıkan Sevilla 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 yıllarında hata yapmadan kupayı kazanmayı başardı. 

Türkiye'de sadece Galatasaray kazandı

2000 UEFA Kupası Finali, 17 Mayıs 2000 tarihinde Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadyumu'nda oynadı. UEFA Kupası 1999-2000 sezonu'nun şampiyonunun belirlendiği karşılaşmada Türk kulübü Galatasaray ile İngiliz kulübü Arsenal arasında oynandı. Normal süresi 0-0 biten maçı Galatasaray, penaltı vuruşları sonucu 4-1 kazanarak kupayı müzesine götürdü. Bu şampiyonlukla beraber ilk kez bir Türk futbol kulübü, Avrupa kupasını kazanma başarısını gösterdi. Ayrıca karşılaşmayı 38.919 biletli seyirci tarafından izlendi.

Senin için hazırladığımız haberler