Fransa, Arjantin'i FIFA'ya şikayet edecek: İşte nedeni

Aleyna Gürgen
17.07.2024 - 08:32 | Son Güncellenme: 17.07.2024 - 09:28

Fransa Futbol Federasyonu'nun Arjantinli futbolcuları ırkçı sözleri nedeniyle FIFA'ya şikayet etmeye hazırlandığı öğrenildi. Detaylar...

Fransa, Arjantin'i FIFA'ya şikayet edecek: İşte nedeni

Arjantin Milli Takımı'nın takım otobüsünde söylediği beste gündem oldu. Fransa Futbol Federasyonu (FFF) ise Arjantinli futbolcuları Fransız oyunculara karşı söyledikleri ırkçı söylemler nedeniyle FIFA'ya şikayet edecek.

Arjantinli oyuncuların kutlaması gündem oldu

Arjantinli milli futbolcu Enzo Fernandez, 2024 Copa America'da Kolombiya'yı uzatma sonunda 1-0 yenerek şampiyon olmalarının ardından sosyal medya hesabından canlı yayın açtı. Fernandez'in takımın maçın ardından kutlama yaptığı anları çektiği görüntülerde söylenen bir beste ise tepki çekti. 

"Fransa için oynuyorlar ama Angola'dan geliyorlar"

Arjantinli futbolcuların söylediği bestede ise Fransa'nın Afrika kökenli oyuncuları hakkında şu ifadeler yer alıyordu: "Fransa için oynuyorlar ama Angola'dan geliyorlar, koşmayı seviyorlar, translarla yatmayı seviyorlar, anneleri Nijeryalı, babaları Kamerunlu ama pasaportta Fransız yazıyor."

İlgini Çekebilir
Messi, kariyerinin 45. kupasını kazandı. Daha fazla kupa kazanan futbolcu yok!
Habere Git

Fransa, FIFA'ya gidecek

Akşam'da yer alan habere göre ise Fransa Futbol Federasyonu (FFF), Arjantinli futbolcuların söylediği bu beste üzerine harekete geçti. Fransa Milli Takımı'ndaki Afrika kökenli oyunculara yönelik ırkçı ifadeler bulunan beste nedeniyle FFF, FIFA'ya başvurma kararı aldı.

Aynı besteyi taraftarlar da söylemişti

Arjantin Milli Takımı'nın tepki çektiği bestenin aynısını Arjantinli taraftarlar, Fransa'ya üstünlük kurarak 2022 FIFA Dünya Kupası'nı kazandıkları finalin ardından da söylemişti.

Fernandez özür diledi

Olay olan canlı yayını sosyal medya hesabından açan Enzo Fernandez özür diledi. Arjantinli futbolcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Milli takım kutlamaları sırasında Instagram kanalımda paylaşılan bir video için içtenlikle özür dilemek istiyorum. Şarkı oldukça saldırgan dile sahip ve bu sözler için kesinlikle bir mazeret olamaz. Her türlü ayrımcılığa karşıyım ve Copa America kutlamalarının coşkusuna kapıldığım için özür dilerim. Bu video, bu an, o sözler benim inançlarımı ya da karakterimi yansıtmıyor. Gerçekten özür dilerim."

Senin için hazırladığımız haberler