“Fransa Fatihi” İtalyan takımıyla görüşüyordu…

27.04.2021 - 01:57 | Son Güncellenme: 27.04.2021 - 02:16

Dış haberler... Burak Yılmaz ve Zeki Çelik nasıl Ligue 1'in demirbaşlarından Lille'e transfer oldu? Attığı gollerle "Fransa Fatihi" diye tanımlanan Burak hangi İtalyan takımıyla masadaydı?

“Fransa Fatihi” İtalyan takımıyla görüşüyordu…

AJANSSPOR - HABER

Ligue 1'de Lille OSC formasıyla harikalar yaratan Burak Yılmaz ve teknik direktör Galtier'in sigorta oyuncularından Zeki Çelik'in Fransa'ya transfer süreçleri bir süredir merak konusuydu. Fransız RMC Sport'un yayınına telefonla katılan menajer Hasan Torun, Zeki ve Burak'ın nasıl transfer edildiğini anlattı. "Lille'in eski sportif direktörü Luis Campos, Zeki'yi bir kez izledi ve almayı kabul etti." diyen Torun, Burak'ın o dönemde bir İtalyan ekibiyle görüştüğünü açıkladı. 

"Çok cesur olmak gerekiyor..."

Zeki Çelik'in Lille'e transfer olmadan önce Türkiye'nin alt liglerinde oynadığını söyleyen menajer Hasan Torun, "Luis Campos sıfırdan kadro inşa ediyordu ve bütün oyuncuları izlemeden almıyordu. 4 yıl önce Zeki Çelik'le işe koyulduk. Zeki'yi bir kez izledi ve onay verdi. Zeki o güne dek sadece ikinci ligde oynamıştı. Böyle bir kararı almak için çok cesur olmak gerekiyor." dedi.

 

 

"Burak Yılmaz'ı zor ikna etti..."

Beşiktaş'la başarılı bir sezon geçiren Burak Yılmaz, Lille'den ayrılan Loic Remy sonrası transfer listesinin en tepesinde yer alıyordu. Hasan Torun, tecrübeli golcünün o dönem İtalyan Lecce ile görüştüğünü itiraf edip; Campos'un Yılmaz'ı ikna edene dek 10 gün İstanbul'da kaldığını söyledi.

 

Torun, "Campos deneyimli bir forvet arıyordu. Ortağımla ona Burak'ı önerdik. Burak'ı tanıyordu ancak yine de izlemeye gitti. En zor bölüm futbolcuyu ikna etmekti. Burak, Lille'e Campos için geldi diyebilirim. Geçen yıl Lecce'e gidebilirdi." dedi. 

Burak Yılmaz bu sezon Lille ile 29 maça çıkıp 14 gol 5 asist yaparken; Zeki Çelik 31 maça çıkıp 3 gol, 3 asistlik katkı sağladı. 

En son, Lyon deplasmanında 2 gol, 1 asistlik performansıyla yıldızlaşan Burak Yılmaz için Avrupa'da "Kral ve Fransa Fatihi" paylaşımları yapılıyordu. 

Senin için hazırladığımız haberler