Fransa ile milli kriz çözüldü... Burak, Yusuf ve Zeki için karar

20.03.2021 - 16:33 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 17:29

Fransa'da Milli Takım krizi aşıldı ve milli futbolcularımız Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Burak Yılmaz ve Umut Meraş, kadroya dahil edildi. Bilindiği üzere Fransa'da Ligue 1 ve Ligue 2 ekiplerinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantı sonucunda koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin oyuncularının milli takımlara gönderilmemesi kararı çıkmıştı. İşte detaylar...

Fransa ile milli kriz çözüldü... Burak, Yusuf ve Zeki için karar

Fransa'da milli takım krizi aşıldı ve Burak Yılmaz, Umut Meraş, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik kadroya dahil edildi. Milli futbolcular özel uçakla Türkiye'ye gelecek. 

Fanatik'te yer alan habere göre; A Milli Futbol Takımımızın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda oynayacağı Hollanda, Norveç ve Letonya maçlarının aday kadrosu açıklanırken Fransa'da forma giyen oyuncularımız, merak edilen durumlarına rağmen milli takım kadrosunda yer aldılar.

Kadrolar açıklanmadan önce Fransa'da kulüp başkanları milli takımların durumunu yakından etkileyecek bir karara imza atmışlar ve 17 Mart Çarşamba günü toplanan Ligue 1 ve Ligue 2'deki kulüplerin başkanları, koronavirüs tedbirleri kapsamında ortak görüşle Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelere milli oyuncuları yollamama kararı almışlardı. 

Fransa'daki karantina sınırlaması gevşetildi

Sonrasında Fransa'daki karantina sınırlaması gevşetildi ve Fransız olmayan oyunculara da milli takıma gitme imkanı ortaya çıktı. Avrupa'da milli takımlara giden oyuncuların 7 günlük karantina zorunluluğu da bulunmayacağı açıklandı. 

Mili futbolular özel uçakla Türkiye'ye gelecek

Federasyonun yaptığı görüşmeler sonucunda milli oyuncularımız Burak Yılmaz, Umut Meraş, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik özel uçakla Türkiye'ye gelecekler. Sonrasında döndüklerinde de sadece test olacak ve karantina zorunluluğu uygulamasına girmeyecekler. 

Fransa liglerinde forma giyen ve Afrika'da milli takımlarına giden oyuncular ise döndükten sonra 7 günlük zorunlu karantina sürecini yaşayacaklar. 

Senin için hazırladığımız haberler