Fransa'da gündem A Milli Futbol Takımı!

11.09.2019 - 19:31 | Son Güncellenme: 11.09.2019 - 16:33

Fransa'da gündem A Milli Futbol Takımı!

Fransa, dün gece Andorra karşısında sahada 3-0'lık galibiyetle ayrılırken gözler Türkiye'nin Moldova karşısında göstereceği performanstaydı...

Sürprize izin vermeyen Milliler, Moldova galibiyetiyle H Grubu'nda Fransa ile birlikte 15 puanla zirveyi paylaştı.
A Milli Takım'ın bu başarısı Fransız basınında da geniş yer buldu.
İşte o manşetler ve yorumlar...
Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden L'Equipe, maçla ilgili "Türkiye Fransa önünde liderliği alıyor" başlığı attı..
France Football Dergisi ise ay-yıldızlı ekibin Andorra galibiyetinin ardından ikinci kez 3 puanı hanesine yazdırdığına dikkat çekerek haberi "Türkiye devam ediyor, İzlanda duraklıyor" başlığı ile duyurdu.
Infofoot adlı site, Fransa'nın ekim ayında Türkiye ve İzlanda ile oynayacağı maçların önemine vurgu yaparak haberi, "Fransa, Türkiye ve İzlanda'ya randevu veriyor" şeklinde paylaştı.
L'Express ise yine Türkiye ile Fransa'nın ekimde oynayacağı karşılaşmayı final olarak görerek Fransa'nın Andorra'yı yendiği maç sonrası "Fransa, Türkiye'yi beklerken çekingen fakat sağlam" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Lille Kulübü ile ilgili haberler paylaşan Made In Foot adlı site maçı milli yıldız Yusuf Yazıcı'dan görerek maçı, "Yusuf Yazıcı Türkiye formasıyla gol atıyor ve galip geliyor" şeklinde duyurdu. .
Fransa güçsüz rakibini 18. dakikada Kingsley Coman, 52. dakikada Clement Lenglet ve 90+1'de Wissam Ben Yedder'in attığı gollerle 3-0 mağlup etti.
Bu sonuçla Fransa, grupta puanını 15'e yükseltirken 6. maçlar sonunda Milli Takımımızın ardından ikinci sırayı aldı. Andorra ise 0 puanda kaldı.

İşte kalan maçlar; 11.10.2019 Türkiye-Arnavutluk 14.10.2019 Fransa-Türkiye 14.11 2019 Türkiye-İzlanda 17.11.2019 Andorra-Türkiye (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler