Fransa'da Olivier Giroud Sakatlandı! Arjantin'e Karşı...

İsa Kethüda
17.12.2022 - 22:14 | Son Güncellenme: 17.12.2022 - 22:35

Fransa Milli Takım forması giyen golcü oyuncu Olivier Giroud, antrenmanda sakatlandı. Fransız yıldızın Arjantin ile oynanacak final maçında ilk 11 başlaması şüpheli.

Fransa'da Olivier Giroud Sakatlandı! Arjantin'e Karşı...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Katar'ın ev sahipliği yaptıpı 2022 FIFA Dünya Kupası final mücadelesinde Arjantin ile karşılaşacak Fransa'da Olivier Giroud şoku yaşanıyor.

Giroud'un Arjantin maçında oynaması şüpheli

L'Equipe'te yer alan habere göre; Fransa Milli Takımı'nda sakatlığı bulunan Olivier Giroud'un Arjantin ile oynanacak final maçında ilk 11'de başlamasının zor olduğu belirtildi.

Giroud'un yerine Marcus Thuram

Haberde, 2022 Dünya Kupası'nda oynadığı 5 maçta 4 gol atan Giroud'un ilk 11'de başlamaması durumunda yerine Marcus Thuram'ın oynayacağı ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Dünyanın bronzu Hırvatlar'ın, gönüllerin altını Fas'ın
Habere Git

Fransa tarihinin en golcü oyuncusu Giroud

Yıldız oyuncu Giroud, attığı 53 golle Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu durumunda yer alıyor. 36 yaşındaki oyuncu Horozlar ile çıktığı 119 maçta 53 gol ve 15 asist kaydetti.

İşte Fransa tarihin en çok gol atan oyuncuları:

  • 1- Giroud: 53
  • 2- Henry: 51
  • 3- Griezman: 42
  • 4- Platini: 41
  • 5- Benzema: 37
  • 6- Trezeguet: 34
  • 7- Mbappe: 32
  • 8- Zidane: 31
  • 9- Fontaine: 30
  • 10- Papin: 30

Deschamps: "Kamptan erken ayrıldım"

Öte yandan Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Arjantin ile muhteşem bir atmosferde final oynayacaklarını ve maçın sonunda bir takımın formasına üçüncü yıldızı ekleyeceğini söyledi.

Fransız teknik adam, virüs nedeniyle hasta olan futbolcuların yarınki finale yetişip yetişmeyeceğiyle ilgili sorular üzerine, "Kamptan erken ayrıldım. Oyuncuların hepsi uyuyordu. Bu yüzden son bilgileri bilmiyorum. Bu zorlukla karşılaşmamayı tercih ederdik ama sağlık ekibimizle beraber elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
Türk derbisinde finali Vakıf kazandı
Habere Git

Scaloni: "Maçın bizim lehimize sonuçlanmasını umuyoruz"

Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Lionel Scaloni, Fransa'ya karşı net bir oyun planlarının olduğunu ve sahadan kupayla ayrılmak istediklerini söyledi.

Scaloni, iki takımın da maçın gidişatını etkileyebilecek çok sayıda oyuncuya sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu, Messi ve Mbappe'nin ötesinde Arjantin ile Fransa arasındaki bir maç. Maçın bizim lehimize sonuçlanmasını umuyoruz." dedi.

"Mbappe harika bir oyuncu"

44 yaşındaki teknik adam, Mbappe'yi nasıl durduracakları sorusu üzerine, "Bu, bir ekip çalışması ve sadece Mbappe için geçerli değil. Fransa, Mbappe'yi besleyen ve onu daha da iyi yapan takıma sahip. O harika oyunculardan biri, genç ve gelişmeye devam edecek." yorumunu yaptı.

"Messi'nin Arjantin ile son maçı olacaksa, umarız kupayı kazanabiliriz"

Scaloni, yıldız futbolcu Messi'nin son kez Dünya Kupası'nda yer almasıyla ilgili, "Eğer bu Messi'nin Arjantin ile son maçı olacaksa, umarız kupayı kazanabiliriz. Bunun tadını çıkarmak için Dünya Kupası finalinden daha iyi bir senaryo olamaz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Yunan yıldızla anlaşmaya vardı!
Habere Git

Arjantin-Fransa maçı 18 Aralık Pazar günü

Arjantin ile Fransa arasındaki 2022 FIFA Dünya Kupası final karşılaşması 18 Aralık Pazar günü oynanacak. Saat 18.00'te başlayacak bu dev finali TRT 1 naklen yayınlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler